Posle Vembanjame – potop

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 16:20

Posle Vembanjame – potop

Od sjaja do očaja, to je situacija Metropolitana. Između ta dva stoji samo sezona razmaka, tačnije jedno leto.

U tom timu je prošle sezone igrao Viktor Vembanjama, prvi pik sa ovogodišnjeng NBA drafta.

Francuz je izazvao skoro pa nezapamćenu medijsku pažnju, koja je otišla toliko daleko da je najjača liga sveta otkupila prava na prenos francuskog šampionata.

Premotajmo situaciju na predstojeću sezonu i videćemo da je pred tom ekipom neizvesna budućnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Toliko neizvesna da u jednom trenutku nisu znali ni da li će moći da igraju u ligi koju su umalo osvojili.

Kako prenosi "BeBasket", Metropolitan je u bio u opasnosti da ne sakupi dovoljna novčana sredstva do nedelje (23. jul), za kada je zakazana registracija za narednu sezonu.

Govorimo o timu koji jeste dobio određeno obeštećenje za Vembanjamu, kao i za Bilala Kulibalija koji je bio sedmi pik na istom tom draftu. Uz to, iza ekipe je sezona u kojoj su zasigurno imali povećan broj prodatih dresova, pa i rasprodatih velikih arena. Čak i pored toga im je zafalila suma od dva miliona evra, neophodna da bi se ponovo takmičili u ligi u kojoj su završili na drugom mestu u sezoni za nama.

Glavni razlog je u činjenici da ih čelnici Evrokupa nisu pozvali da budu deo tog takmičenja u sezoni koja sledi, a to je ujedno okončalo i razgovore sa potencijalnim investitorima.

Taj problem je nekako rešen, ali pred njima je teška sezona. Budžet je manji, a u timu je ostao samo Lahau Konate. Uz to, ni trener Vensan Kole neće moći da bude u potpunosti uključen u pripreme, s obzirom na to da će kao selektor Francuske biti na Mundobasketu praktično do samog početka prvenstva u zemlji "trikolora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.