Posle Reala i Barselona eliminisana iz Kupa kralja

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 01:10

Posle Reala i Barselona eliminisana iz Kupa kralja

Fudbaleri Atetik Bilbaa prošli su u polufinale Kupa kralja.

Oni su u utakmici četvrtfinala eliminisali Barselonu na svom terenu rezultatom 4:2 i to posle 120 minuta fudbala na Sam Mamesu.

Već u prvom napadu je ekipa Atletik Bilbaa došla do prednosti kada je Gorka Guruzueta pogodio gol Barselone.

Do izjednačenja Barselona je stigla u 26. minutu kada je Robert Levandovski postigao svoj novi gol za tim iz Katalonije, a samo šest minuta kasnije je supertalentovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lamin Jamal doneo prednost svom timu.

Uspeo je Bilbao da se vrati i da u 49. minutu preko Olhana Sanseta donese izjedačenje, posle kojeg smo gledali produžetke.

Tamo su bolji bili domaću fudbaleri koji su golom Injakija Vilijamsa u 107. minutu na kraju eliminisali Barselonu iz kupa Kralja. Da bi potvrdu pobeda i plasmana u polufinale što će biti peti put zaredom da to uradi, svojim golom uradio Niko Vilijams.

Tako sada u polufinalu neće biti ni Barselone ni Real Madrida, koji je eliminisan u osmini finala, gde je bolji bio Atletiko Madrid.

Katalonci ponovo nisu mogli da dođu do polufinala Kupa kralja, a na tom putu ih je opet zaustavio Bilbao koji sa klup predvodi bivši trener Katalonaca Ernesto Valverde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.