Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 17:40

Posle Podgorice, pravac Pirej! Olimpijakos nastavlja sklapanje tima za sledeću sezonu

Odlični centar ima priliku da zaigra na evroligaškom nivou

Nije izvesno da li će Olimpijaskos biti jači ili slabiji nego prošle sezone, ali je izvesno da će ovog leta pirejski gigant biti potpuno rekonstruisan. Nakon današnjeg rastanka sa petoricom igrača, grčki tim je promovisao svoje drugo pojačanje. U pitanju je doskorašnji centar Budućnosti, Hasan Martin, sa kojim je potpisan dvogodišnji ugovor. Pre Martina Pirejci su angažovali Čarlsa Dženkinsa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je nedavno napustio Crvenu zvezdu.

Od Martina se zvanično oprostila i Budućnost, koja je želela da produži saradnju sa odličnom američkom skakačem, ali je preovladala želja igrača da naredne sezone zaigra u Evroligi. U proteklom periodu spekulisalo se da Martina želi i Makabi, ali su Grci očigledno bili najkonkretniji.

Martin (24) je u ABA ligi ovog leta imao prosek od 10,5 poena i 5,6 skokova u ABA ligi, dok je u Evrokupu beležio 13,6 poena i imao osam uhvaćenih lopti.

Odlični centar je studirao na Rod Ajlend Rems univerzitetu, ali 2017. godine nije draftovan, pa je otišao u Japan, potom igrao za Bajerut, pa za Budućnost, a sada će imati priliku da zaigra i na evroligaškom nivou.

Olimpijakos bi sada trebalo ubrzanim tempom da se pojačava. Na meti Pirejaca su američki bek Aron Herison iz Galatasaraja i francuski krilni cetar Livio Žan Čarls koji je nastupao za Asvel. Ugovore su produžili Jorgos Printezis i Saša Vezenkov, a kao kapitalno pojačanje se očekuje Kosta Slukas iz Fenerbahčea.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.