Izvor: Politika, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Pobede, najviše volim Zvezdu

Predsednik makedonskog prvaka Aleksandar Zabrčanec veliki je prijatelj sa Džajićem i Cvetkovićem. – Estonci već otpisani Predsednik prvaka Makedonije Pobede Aleksandar Zabrčanec, koji je tri decenije bio predstavnik za nekadašnju najužniju republiku bivše Jugoslavije subotičke kompanije "Pionir", već 12 godine je, kako je istakao u razgovoru za "Politiku", uspešni gazda fudbalskog kluba iz Prilepa. Zabračanec je sto odsto siguran da će njegov tim u prvom kolu kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Ligu šampiona eliminisati estonsku Levadiju i da će u drugom kolu odmeriti snage sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom.

– Posle obavljenog žrebanja u Nionu bio sam jako uzbuđen, jer je Zvezda moj drugi voljeni klub, odmah iza Pobede. Sa fudbalskim gigantom iz Beograda odavno imam veoma bliske odnose, pogotovo se nekadašnjim glavnim rukovodiocima legendarnim Draganom Džajićem i Vladimirom Cvetkovićem. U tom periodu uspešno smo realizovali transfere Krstevskog i Georgijevskog. Crvena zvezda će naravno biti favorit, ali s obzirom da će se revanš igrati u Prilepu, biće to praznik fudbala, ne samo u našem gradu, nego i u celoj Makedoniji. Odmah posle žreba čuo sam se sa trenerom "crveno-belih" Boškom Đurovskim, s kojim inače imamo pozitivno iskustvo, jer smo dok je vodio Radnički iz Niša zabeležili pobedu na prijateljsjkom meču u Ohridu sa 2:0 – naglasio je Zabrčanec.

Zanimljivo je da će ekipa pobede do srede doputovati u Bečej, gde će obaviti pripreme za narednu sezonu. Planirane su jake provere sa našim prvoligašima: Vojvodinom, OFK Beogradom, Banatom, Smederevom...

– Naš trener Nikolče Zdraveski ima na raspolaganju jak tim, koji će sigurno eliminisati Estonce. Zato su nam već u mislima utakmice sa Crvenom zvezdom, koja ima veliki broj navijača u Prilepu, ali i širom Makedonije. U našem timu je dosta srpskih igrača poput Jovanovića, Stojkovića, Lončara, Savića, Obradovića, a imamo i jednog Afrikanca Ituu iz Konga. Planiramo da angažujemo još dva pojačanja. Ranijih godina smo imali problema sa finansijama, ali je sada sve u redu i potpuno spremni dočekujemo start na evropskoj sceni. Uostalom, koliko smo bili dominantni u Makedoniji, pokazali smo pobedama u Skoplju protiv glavnih konkurenata Rabotničkog, Mekedonije Đorče Petrov i Vardara. Igramo mnogo bolje u gostima nego na domaćem tetenu. Nadam se da ćemo to pokazati i na "Marakani", a najvažnije je da naši dueli sa Zvezdom proteknu u fer i korektnoj atmosferi – zaključio je Aleksandar Zabrčanec.

Pobeda je dva puta bila prvak Makedonije, jednom je trijumfovala u nacionalnom Kupu, dok je na evropskoj sceni odigrala 30 mečeva (11 pobeda, sedam remija i 12 poraza).

--------------------------------------------------------------------------

Milko Đurovski posetio "crveno-bele"

Posle sedmočasovnog putovanja autobusom, ekipa Crvene zvezde je prekjuče stigla u Sloveniju, gde će u podnožju Pohorja do 11. jula obaviti prvi deo letnjih priprema za novu sezonu. "Crveno-bele" je posetio njihov bivši igrač Milko Đurovski, sada trener slovanačke Nafte, s kojom bi Zvezda mogla da odigra kontrolni meč dan pre povratka za Beograd.

U toku puta za Sloveniju, fudbaleri Zvezde su saznali ko su im mogući protivnici u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Opšti je utisak da su svi u ekipi zadovoljni ishodom žreba, ali se uzdržavaju od prognoza pošto, kako kažu, ne poznaju dovoljno ni makedonskog prvaka Pobedu niti estonskog Levadiju.

L. Delić

[objavljeno: 01.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.