Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 10:59

Posle Martovskog ludila Hartford trese aprilska depresija: Preskup ulazak u istoriju

Fakultet blizu odlike da se preseli iz D1 u D3 samo nekoliko nedelja pošto je prvi put igrao na NCAA turiru

Manje od mesec dana pošto je Martovsko ludilo prvi put u istoriji treslo univerzitet Hartford, jer su se pobedom na finalnom turniru konferencije America East, košarkaši premijerno plasirali na NCAA turnir, gde su igrali sa budućim šampionom Bejlorom, istoimeni glavni grad države Konektikat upa u depresija...

TV kanal WTNH došao je do poverljive studije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kompanije Carr Sports Consulting prema kojojoj "Hartford gubi 13 miliona dolara godišnje na finansiranje sportskih sekcija u Diviziji 1", pa preporučuje univerzitetu "da istraži finansijski održive mogućnosti selidbom u Diviziju 3", što je šokiralo javnost ne samo u gradu i okolini, nego i na istočnoj obali SAD.

"Očigledno je da to procurelo. Dokument koji pominjete trebalo bi da bude poverljiv", izjavio je predsednik univerziteta Gregori Vudvard.

Nedelja, 4.00: (1,30) Golden Stejt (15,0) Hjuston (4,00)

Pokušao je da umiri javnosti rečima da odluka o selidbi i Diviziju 3 još nije doneta. Ali potom je indirektno potvrdio da fakultet ide u tom smeru, odnosno napuštanja Divizije 1 u svih devet muških (bejzbol, košarka, odbojka, kros, golf, lakros, fudbal, atltika na otvorenom, dvoranska atletika) i devet ženskih sekcija (košarka, kros, golf, lakros, fudbal, softbol, atltika na otvorenom, dvoranska atletika i odbojka) posle više od tri i po decenije.

"Pogledajte naš univerzitet, koliko naših igrača se odluči za odlazak u profesionalce posle godinu ili dve. To nije naš cilj. Učinićemo pravu stvar za ovaj univerzitet i svih naših 7.000 studenata", pojasnio je prvi operativac Hartforda iz čijih klupa se samo jedan igrač uputio ka NBA.

Jedan, ali izuzetno vredan - Vin Bejker, četvorstruki ol-star, član Drim tima iz Sidneja 2000. godine i od 2018. godine asistent u Milvokiju koji ga je 1993. draftovao kao 8. pika.

Nedelja, 4.00: (1,15) Portland (22,0) Detroit (6,00)

Ipak, njegova sjajna karijera i odlični rezultati škole, posebno ovaj nedavni, ne mogu da nadomeste manjak u kasi Hartforda.

"Svi misle da smo plasmanom na NCAA turnir uboli džekpot, a mi nismo zaradili ni cent igrajući na Martovskom ludilu. Čestitamo našoj sjajnoj deci, ali gubimo novac radeći ovo. Mislim da svet ne shvata da svi koji se bave sportom u Diviziji 1 gube novac, izuzev 20-ak škola. U Diviziji 1 je oko 350 fakulteta. Samo 23 zarađuje novac, a svi ostali gube", rekao je Vudvard.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.