Posle Anrija i Bejl poziva na bojkot društvenih mreža

Izvor: B92, 29.Mar.2021, 23:35

Posle Anrija i Bejl poziva na bojkot društvenih mreža

Tjeri Anri, bivši napadač Barselone i Arsenala, nedavno je iz protesta odjavio svoj profil sa društvenih mreža, a isto bi mogao da učini i Garet Bejl.

Velšanin je otvoreno pozvao na bojkot mreža ukoliko se hitno ne reši problem zloupotreba platformi.

Bejl je reagova pošto su u nedelju uveče, članovi reprezentacije Velsa, Ben Kabango i Rabi Matondo dobili putem Instagrama uvrede na rasnoj osnovi.

Otuda Bejl ima jasan plan šta treba uraditi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Ukoliko se svi ujedinimo u odluci da bojkotujemo društvene mreže i da na taj način pokažemo naš stav, nešto bi se verovatno promenilo. Ako bismo to svi uradili istovremeno, da to ne bude samo nekoliko ljudi, i ako uspemo da uključimo mnogo uticajnih ličnosti iz sveta sporta i drugih sfera života u čitavu kampanju, onda mislim da bi to moglo da pomogne. Ukoliko bude tako, ja bih se rado pridružio akciji", rekao je Bejl.

I on se na društvenim mrežama suočavao sa brojnim problemima. Pogotovo poslednjih godina.

"Mnogo toga ružnog mi je upućeno putem društvenih mreža, siguran sam da bi Matondo i Kabango došli kod mene da su želeli moj savet. Razgovarali smo vrlo kratko, nisam ih pitao za sve detalje. Razgovorali su sa ljudima iz saveza, uključena je i policija, istraga je u toku. Sa moje tačke gledišta, pokušavam da što manje koristim mreže jer je na njima jako mnogo otrovnih ljudi koji pokušavaju da te ponize. Lepa strana je svega je da na taj način možemo da podelimo sa drugima stvari u kojima uživamo, ali uvek je bolje i da ne gledaš komenatre, jer je među onima koji ih ostavljaju mnogo užasnih ljudi", zaključio je Bejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.