Posle 19 godina, Barsa se sveti Realu za Figa!

Izvor: Mondo, 06.Feb.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 19 godina, Barsa se sveti Realu za Figa!

Bilo je onih koji su igrali za oba španska "večita" rivala, bilo je onih koji su direktno prelazili iz jednog u drugi klub, ali nijedan nije zaboleo kao Luiš Figo. Posle 19 godina Barselona je pronašla način da se osveti...

U Barseloni još pamte "izdaju" Luiša Figa!

Fantastični Portugalac je "za srce ujeo" navijače Barse kada je 2000. godine insistirao na transferu u Real Madrid, što je bio ujedno i poslednji direktni prelazak iz tabora Katalonaca u "kraljevski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klub" koji je tada dobio novac, ali izgubio mnogo ugleda...

Rekord od 62 miliona evra nije bio dovoljna uteha navijačima Barse koji su tako ostali u senci Reala, ali 19 godina kasnije možda Barselona uspe da se osveti.

Pred večerašnji "El Klasiko" u polufinalu Kupa Kralja (21.00, Arena Sport1), predsednik kluba Đozep Bartomeu iskoristio je priliku da "pecne" Real za Iska Alarkona, fudbalera koji je nezadovoljan u timu, i da ga suptilno pozove u svoje redove.

Foto: Guliver/Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

"Ako Isko bude želeo da napusti Madrid, naravno da bismo želeli da ga dovedemo. Ali, niko iz kluba ga još nije tražio i nismo pričali sa Realom o tome", rekao je Bartomeu.

Koliko je ozbiljan bio u ovom obraćanju znaćemo u narednim danima ukoliko se priče o potencijalnom transferu intenziviraju - i saznaćemo da li je ovo bila puka provokacija pred utakmicu ili Barselona ima ozbiljne namere da dovede Iska.

Ipak je fenomenalno igrao protiv njih u skoro svakom "El Klasiku", a pretpostavka je da bi se dobro slagao i sa Leom Mesijem, dok je "jedino problem" - šta će biti sa Kutinjom?

TB: Isco toying with Barcelona's midfield pic.twitter.com/kg76Hye4A2

— SM¹³ (@SMFutboI) February 5, 2019

Fudbaler koji je ponikao u Valensiji i potom ime stekao u Malagi je briljirao kod Zinedina Zidana i bio jedan od oslonaca ekipe, ali je sasvim suprotno kod Santijaga Solarija, s kojim ima problema od prvog dana.

Ove sezone Isko je odigrao samo 600 minuta u Primeri, postigao gol i zabeležio asistenciju, pa se njegovo neigranje kod Solarija tako pravda i lošijom formom nego inače.

Iz Barselone u Real prešao je i Havijer Saviola, doduše nakon što mu je istekao ugovor sa Kataloncima.

Ipak, sasvim je jasno da njih dvojica nisu na istim talasnim dužinama...

Iz Reala u Barselonu je poslednji prešao Luis Enrike još davne 1996. godine i u Barseloni je stekao veliki ugled, čak dogurao i do mesta trenera, dok su ga navijači "kraljevskog kluba" zamrzeli zbog tog poteza.

Ipak, to nije ni blizu "mržnje" koju su ispoljili Katalonci prema Luišu Figu i čak ga gađali svinjskom glavom na prvom sledećem "El Klasiku" posle transfera.

View this post on Instagram

Barselona večeras od 21 čas dočekuje Real Madrid u prvom meču polufinala Kupa kralja. Od početka rivalstva ova dva španska fudbalska giganta, međusobni skor je ovakav. Kakav ishod očekujete večeras? #elclasico #clasico #barcamadrid #forcabarca #halamadrid #barcelona #realmadrid #copadelrey #laliga #campnou #BARRMA

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on Feb 6, 2019 at 7:13am PST

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.