Poruka iz Hrvatske: Realnost je da gubimo prevlast zbog Zvezde

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 16:47

Poruka iz Hrvatske: "Realnost je da gubimo prevlast zbog Zvezde"

Hrvatski "Jutarnji list" bavio se dešavanjima u zagrebačkom Dinamu koji prolazi kroz mnogo promena.

Više nema Zdravka Mamića, tim će voditi Dario Šimić i kako piše tamošnji medij, sledi period "stezanja kaiša".

To bi moglo da utiče i na do skoro neprikosnovenu poziciju "modrih" kao neprikosnovenog lidera kada je klupski fudbal u regionu. Samo u poslednje četiri godine Dinamo je prihodovao 225 miliona i godišnji budžet od 60 miliona evra.

Sa usponom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvene zvezde, ta dva tima konkurišu za mesto najboljeg na ovim prostorima, a crveno-beli će od naredne sezone imati i direktno mesto u Ligi šampiona.

Dražen Krušelj, novinar pomenutog lista, upravo u tome vidi jednu od prednosti srpskog kluba u odnosu na rivala iz komšiluka.

"Realnost je da gubimo prevlast u regionu, jer je Crvenoj zvezdi sledeće sezone zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa tim u paketu imaće i prihod od 30-ak miliona evra", piše pomenuti novinar između ostalog.

Podseća se da je Zvezda otkad je na čelu kluba Zvezdan Terzić dva puta igrala grupnu fazu Lige šampiona, uz stalno učešće u Ligi Evrope, tri nokaut faze i konstantno "podizanje lestvice" i kada je budžet i rezultati u pitanju.

Takođe, Zvezda dominira u Srbiji, izvesna je šesta titula u nizu, a blizu je i treća uzastopna dupla kruna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.