Izvor: RTS, 25.Sep.2022, 00:13

Portugalija ubedljiva portiv Češke, Švajcarci iznenadili Špance

Fudbaleri Portugalije savladali su, kao gosti, Češku gosti sa 4:0 u meču petog kola Grupe 2, A Lige nacija. U okviru iste grupe Švajcarska je, takođe kao gost, pobedila Španiju sa 2:1.
Portugalci su ovom pobedom iskoristili kiks Španaca i preuzeli lidersku poziciju u grupi sa deset bodova. Španija je druga sa osam.

Portugalci su poveli u 33. minutu preko Dalote. Gosti su udvostručili prednost u drugoj minuti nadoknade prvog dela preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fernandeša. Domaćin je imao priliku da smanji zaostatak, ali Šik nije iskoristio penal četiri minuta kasnije.
Svojim drugim golom Dalot je povisio prednost svoje ekipe u 52. minutu. Konačan rezultat postavio je Žota u 82.
U drugom meču ove grupe Švajcarska je savladala Španiju sa 2:1 i otkinula joj važne bodove u borbi za prvo mesto i plasman u plej-of.
Gosti su poveli u 21. minutu susreta, strelac je bio Akanji. Alba je doneo izjednačenje domaćinu u 55. minutu. Samo tri minuta kasnije Švajcarci postavljaju konačnih 2:1. Embolo je bio strelac.
Uposlednjem kolu Grupe 2 sastaju se Portugalija i Španija i u direktnom duelu odlučiće ko će izboriti plej-of. U drugom meču sastaju se Švajcarska i Češka, ovaj duel odlučiće ko će se naredne sezone takmičiti u B Ligi nacija.
Tabela pred poslednje kolo:
Portugalija 10
Španija 8
Švajcarska 6
Češka 4

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LN

Izvor: Piplmetar.rs, 25.Sep.2022

Fudbaleri Švajcarske pobedili su Španiju u Saragosi sa 2:1, dok je Portugal u Pragu bio bolji od Češke rezultatom 4:0, u petom kolu grupe 2 u A diviziji Lige nacija.. To znači da će se Portugal i Španija u utorak u Bragi boriti za prvo mesto i plasman na završni turnir, dok će Švajcarska i...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.