Portugalija i Gana idu kući, pogodio i Ronaldo

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2014, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalija i Gana idu kući, pogodio i Ronaldo

Portugalija – Gana 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 – Boje u 31. (autogol), 1:1 – Đan u 57. minutu, 2:1 – Ronaldo u 80. minutu
Portugalija: Beto (od 89. Eduardo), Alves, Pepe, Pereira (od 61. Varela), Veloso, Karvaljo, Mutinjo, Amorim, Nani, Ronaldo, Eder (od 80. Vierinja).
Gana: Dauda, Mensah, Boje, Aful, Asamoa, Agijemang, Rabiu (od 76. Akvah), Acu, A. Ajev (od 81. Vakaso), Đan, Varis (od 71. DŽ. Ajev).

Portugalija i Gana napuštaju Brazil. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Dva tima nisu uspela da se „dogovore“ oko rezultata. A realno su imali priliku da se plasiraju u osminu finala, gledajući na ishod duela Nemačke i SAD. Kristijano Ronaldo je se dosta ispromašivao, postigao gol ali bio i jedina svetla tačka u bledoj Portugaliji.
Već u 6. minutu Ronaldo je pogodio prečku. To je bio znak da će član Real Madrida pružiti maksimum ne bi li se njegov tim našao u osmini finala. Bio je to centaršut koji je išao u gol. Prečka je bila „na strani“ Gane.
Ronaldo je ponovo pretio protivničkom čuvaru mreže, ovoga puta iz slobodnog udarca. mreže ali je Dauda bio dobro postavljen. Isti igrač je u 19. minutu imao najbolju priliku do tada na meču, kada je sa pet metara šutirao glavom i nije savladao čudesnog Daudu.
Inicijativa i pritisak Portugalaca se isplatio u 31. minutu. Pritiskali su salj svih strana, pa je protivnička odbrana popustila. Veloso je centrirao sa leve strane, a Boje je nespretno intervenisao i prosledio loptu iza svog golmana…
Posle gola, još jači pritisak crvenih. Ronaldo je ponovo pretio, Dauda ponovo odbranio. Amorim je u 34. sjajno šutirao, Ganjani su imali sreće.
Nije ni Gana bila bez šansi. Asamoa Đan je dva puta ozbiljno pripretio Betu, ali je Portugalac jedanput odlično odbranio a drugi put je lopta završila pored gola.
U drugom poluvremenu se igralo mnogo otovrenije. Oba tima željni mesta u najbolji 16 ekipa na svetu. Gana je krenula žestoko, napadala i isplatilo im se u 57. minutu kada je Asamoa Đan pogodio za izjednačenje.
Potom je Bento izvršio nekoliko promena što je rezultiralo da Portugalci stvore dosta prilika.
Ronaldo jeste postigao gol u 80. minutu, njegov prvi na Svetskom prvenstvu, ali se i žestoko ispromašivao. Imao je kapiten Portugalije još četiri 99% šanse, ali je Dauda svaki put izlazio kao pobednik. Ovaj rezultat od 2:1, obe ekipe je poslao kući…
GRUPA G:
Portugalija – Gana 2:1 (Boje 31 (autogol), Ronaldo 80 – Đan 57)
Nemačka – SAD 1:0 (Miler 54)
Tabela: Nemačka 7, SAD 4 (4:4), Portugalij 4 (4:7), Gana 1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.