Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 13:51

Portugalci našli rešenje, stižu u Srbiju u najjačem sastavu

Okupiće se u Torinu, neće ni ići u domovinu

Kratko je trajala nada, koja je doletela s Ostrva, da će Portugalija na startu kvalifikacija za Mundijal doći u Beograd bez pola tima.

Engleski klubovi su digli buku i najavili da neće pustiti svoje igrače iz Portugalije da se odazovu pozivu u reprezentaciju, jer bi to značilo da bi po povratku na Ostrvo morali u desetodnevni karantin. Razlog je što je Portugalija jedna od retkih zemalja koja je, zbog korone, na crvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << listi Ujedinjenog kraljevstva.

Međutim, Fudbalski savez Portugalije nije gubio vreme, već je ekspresno našao rešenje za taj problem. A, ono glasi, ako već ne mogu da se okupe u domovini, gde je trebalo da igraju prvi meč kvalifikacija protiv Azerbejdžana, okupiće se u – Italiji!

Domaćin okupljanja će biti Torino, svi će doći na noge Kristijanu Ronaldu, koji nosi dres Juventusa. Reprezentacija će tu obaviti mini pripreme i u tom gradu će igrati protiv Azerbejdžana, što je potvrđeno u zvaničnom saopštenju FS Portugalije.

Niz restrikcija vezanih za Portugaliju kao destinaciju, zbog pandemije Kovida 19, primorao je Fudbalski savez da potraži alternativna rešenja za pripreme reprezentacije za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Posle proučenih zabrana i analizom raznih solucija, obaveštavamo sve da će državni tim pripreme i prvu utakmicu protiv Azerbejdžana odraditi na stadionu Juventusa u Torinu“, piše u saopštenju.

A, odatle će se Portugalci zaputiti ka Beogradu, jer će tri dana kasnije (27. mart) igrati protiv Srbije na Marakani. Dakle, u najjačem sastavu, jer su doskočili problemu i našli rešenje. Osim, naravno, ako se ne pojavi neki problem druge vrste do utakmice sa Orlovima.

Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul su poručili da najverovatnije neće pustiti igrače ako budu morali po povratku iz reprezentacije da idu u desetodnevni karantin. Ugroženi su bili nastupi Bruna Fernandeša, Bernarda Silve, Žoaa Kansela, Dioga Žote, Rubena Dijaša. Ali, kako Italija i Srbija nisu na crvenoj listi Ujedinjenog kraljevstva, onda obaveznog karantina neće biti.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.