Portugalac u Torinu: Emotivan oproštaj Ronalda od Madriđana(FOTO)

Izvor: BKTV News, 10.Jul.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalac u Torinu: Emotivan oproštaj Ronalda od Madriđana(FOTO)

Dogovoren transfer Kristijana Ronalda iz Reala u Juventus za 105 miliona evra!

Šampion Evrope potvrdio prodaju najboljeg igrača planete, zvaničnom objavom.

"Real Madrid saopštava da je izašao u susret želji Kristijana Ronalda da pređe u Juventus. Zahvaljujemo se igraču koji je dokazao da je najbolji na svetu i koji je je obeležio najsvetlije fudbalske trenutke kluba i svetskog fudbala. Kristijano Ronaldo je primer profesionalizma, rada, talenta i posvećenosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Zauvek će biti jedan od simbola kluba koji će pamtiti buduće generacije", poruka je poslata iz Madrida.

⚽⭐? Carta de Cristiano Ronaldo.

✍ https://t.co/N6ssf0qoca#HalaMadrid pic.twitter.com/tLNYvnMzQq

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) 10. јул 2018.

Ronaldo je u kraljevskom klubu proveo 9 godina i za to vreme osvojio četiri Lige šampiona, tri pehara svetskog klupskog prvaka, i po dve titule prvaka Španije, kupa Kralja, superkupa Španije i superkupa Evrope. Petostruki osvajač "Zlatne lopte" je u dresu Reala odigrao 438 utakmica i čak 450 puta je zatresao mrežu protivnika, što ga čini najboljim strelcem u istoriji španskog velikana.

Portugalac se oprostio od navijača madridskog giganta porukom na društvenim mrežama.

"Godine provedene u Realu i Madridu verovatno su najsrećniji period u mom životu. Mogu samo da osećam zahvalnost ovom klubu i gradu. Takođe, hvala navijačima za svu ljubav kojom su me obasipali. Ipak, verujem da je došlo vreme za novo poglavlje u mom životu i zato sam tražio od kluba da prihvati moj zahtev za transfer. Tako se osećam i molim sve, pogotovo navijače, da me razumeju. Proveo sam devet divnih godina ovde. Devet posebnih godina. To je bio uzbudljiv period, pun poštovanja, ali istovremeno i težak, jer su zahtevi u Realu uvek veoma visoki. Ipak, vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovde uživao u fudbalu na jedinstven način. Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Publika me je uvek srdačno prihvatala i zajedno smo osvojili tri Lige šampiona zaredom, a četiri za pet godina. Zajedno sa svima njima, na indivdualnom planu, doživeo sam satisfakciju u vidu osvajanja četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke. I to sve dok sam igrao za ovaj veliki klub."

"Mnogo sam razmišljao i znam da je došlo vreme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i stadion Santijago Bernabeu ću zauvek nastaviti da nosim sa sobom gde god budem išao. Hvala svima i, naravno, kao što sam rekao i prvi put pre devet godina na ovom stadionu – Napred Madrid!", piše u zaključku emotivnog pisma.

Dolazak 33-godišnjeg Portugalca u redove Juventusa potvrđuje želju čelnika Bjankonera da pokore Evropu prvi put od 1996. godine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.