Izvor: B92, 28.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal ce biti spreman za 2004.

Predsednik Organizacionog odbora Evropskog prvenstva 2004. godine u Portugalu, Zilberto Madail izjavio je danas da ce svi stadioni biti zavrseni u planiranom roku uprkos finansijskim problemima organizatora.

"Ukoliko se ne dogodi nesto nepredvidjeno, uveren sam da ce svih 10 stadiona biti zavrseno prema planu do kraja septembra 2003. godine i da ce sve biti na vreme spremno za pocetak Evropskog prvenstva", rekao je na konferenciji za novinare Madail.

Portugalska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada odbila je nedavno zahtev predsednika Organizacionog odbora da pruzi jacu finansijsku podrsku klubovima, koji grade i renoviraju stadione.

Planirani troskovi izgradnje i rekonstrukcije objekata za Evropsko prvenstvo iznose 550 miliona evra, a portugalska vlada se obavezala da ce obezbediti cetvrtinu potrebnih sredstava.

Portugal je jedna od najsiromasnijih clanica Evropske unije, a vlada te zemlje suocena je sa mogucim sankcijama zato sto je prosle godine prekoracila dozvoljeni budzetski deficit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.