Izvor: MozzartSport.com, 03.Jul.2020, 20:53

Portsumt daleko od Čempionšipa

Samo 1:1 u prvom meču polufinala baraža

Pre 11 godina je poslednji put bio premijerligaš. Nikad nije bilo jednostavno dobiti na Freton parku, naročito zbog gromoglasne publike, ali Portsmut je platio ceh lošem klupskom poslovanju i slabim procenama pojačanja, pa je nazadovao preko Čempionšipa i Lige 1 čak do Lige 2, gde je proveo četiri sezone, potom se vratio u treći rang engleskog fudbala, ali će do promocije u drugi malo teže. Bar se takav utisak stekao posle prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meča polufinala plej-ofa za plasman u Čempionšip, pošto je Oksford odoleo na jugu države – 1:1.

Portsumt je bolje otvorio utakmicu, imao oko 70 procenata vremena loptu u nogama, da bi preko Ronana Kurtisa u 32. minutu stigao do zasluženog vođstva. Taman kad su se domaćini ponadali da bi mogli do prednosti uoči revanša, već u 43. Markus Braun je pokupio loptu na svojoj polovini, stuštio se do kaznenom prostora rivala i udarcem sa 16 metara pogodio ćošak.

Na taj način Oksford je stekao prednost pred revanš na Kasam stadionu, u ponedeljak od 18 časova. Domaćinu će biti dovoljno da ne izgubi. Portsmut će morati da napadne, a to mu baš i ne ide, jer je na poslednje tri utakmice u gostima poražen bez datog gola.

Jednostavno, tim Kenija Džeketa propustio je lepu šansu na svom terenu, gde je pre prekida sezone bio jedini neporažen tim. Štaviše, na Freton parku niko ga nije savladao poslednjih 19 utakmica (12 trijumfa, sedam nerešenih). No, danas nije ni pobedio i to bi moglo da ga košta.

Drugi polufinalni par plej-ofa za plasman u Čempionšip čine Flitfud i Vikomb.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.