Portsmut na čelu kolone

Izvor: B92, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portsmut na čelu kolone



Fudbaleri Portsmuta novi su lideri Premijer lige. „Pompi" je u uvodnom meču petog kola kao gost savladao Čarlton, a prvi gol u sezoni Kongoanca Lomane Trezora Lua Lue doneo je klubu bod prednosti u odnosu na Mančester Junajted.

Izuzetno važnu pobedu na strani ostvario je debitant Reding, koji je u Šefildu slavio rezultatom 2:1. Reding je trenutno šesti u ligi, a sa tri pobede u pet kola imaju skor identičan onom koji je imao Vigan prošle sezone u isto vreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Još je važnija činjenica da iz nedelje u nedelju pobeđuju klubovie koji bi im mogli biti direktni rivali u borbi za opstanak.

Najviše golova viđeno je na Gudisonu, gde je Everton dva puta vodio, golovima sjajnog tandema Džonson – Biti, ali je Austrijanac Paul Šarner dva puta izjednačio i doneo bod Viganu.

Dva meča prvog gola završena su bez golova – gostovanje Midlzbroa u Boltonu i utakmica između Votforda i Aston Vile.

U nedelju je na programu čak pet mečeva u petom kolu, uključujući i dupli spektakl. Najpre se u 14.30 na Stamford Bridžu sastaju Čelsi i Liverpul, a u 17 časova Mančester Junajted dočekuje Arsenal.

Pobeda Junajteda u duelu sa najžešćim rivalom sa prelaza iz 20. u 21. vek vratila bi tim ser Aleksa Fergusona na čelo tabele i verovatno okončala nade Arsenala da se može boriti za titulu – tim Arsena Vengera na Old Traford dolazi sa dva boda iz tri meča, deset manje od domaćina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.