Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2020, 10:47

Porto bez Teljesa i Pepea, za Tondelu biti ili ne biti

Šampion u poslednjem meču sezone na svom stadionu bez dvojice važnih igrača. Moreirense nikada nije osvojio ni bod na Dragau

U Portugalu uskoro rasplet. Poznato je da je Porto dva kola pre kraja novi šampion, da će Benfika u kvalifikacije za evro-elitu. Ostaje da se vidi ko će direktno u grupnu fazu Lige Evrope, Sporting ili Braga i da li će Famalikao ili Rio Ave da budu poslednji putnik iz Primeire u međunarodne kupove.

To je što se tiče vrha tabela, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dnu – vri, kao u košnici. Aveš je odavno drugoligaš, a traži se poslednja ekipa koja će da napusti portugalsku elitu. U konkurenciji za ispadanje su Setubal, Tondela i Portimonense koji imaju po 30 bodova, a sve brige oko opstanka nisu prebrinuli ni Fereira i Beleneseš sa 35.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šampion Porto je iskoristio brojne kikseve Benfike u 2020. godini i svrgao je s trona. U poslednjem meču na svom stadionu Zmajevi večeras (22.15) dočekuju odlični Moreirense koji ima niz od šest utakmica bez poraza. Porto je u seriji od pet trijumfa, sa samo jednim primljenim pogotkom. Iako bez motiva, četa Serža Konseisaa želeće nova tri boda. Šampion će u ovom meču da bude oslabljen neigranjem Aleksa Teljesa i Pepea. Obojica su suspendovani zbog kartona. Povređeni su Španac Ivan Markano i Seržo Oliveira.

U prvom delu sezone, Porto je pobedio Moreirense u gostima sa 4:2. Sedam poslednjih utakmica Zmajevi su pobedili današnjeg rivala. Nikada Moreirense nije osvojio ni bod na Dragau. Ima 10 poraza u ovom milenijumu na stadionu portugalskog giganta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tondela je u užasnoj formi u nastavku sezone. Na poslednjih šest utakmica sakupila je samo bod, pa sada mora da se vradi protiv Brage koja se sa Sportingom iz Lisabona bori za treću poziciju i direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Oba tima imaće veliki motiv da slave. Braga je sakupila sedam bodova u prethodna tri kola. U prvom delu sezone je dobila Tondelu pred svojim navijačima sa 2:1, a u seriji je od šest pobeda protiv današnjeg rivala.

U meču Fereire i Portimonensea (18.00), gostima su potrebniji bodovi, mada ni domaćin nije matematički izborio opstanak. S bodom bi bio siguran u eliti i naredne sezone.

PRIMEIRA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Rio Ave - Santa Klara 2:2 (1:1)

/Taremi 13 i 81 pen - Ze Manuel 45, Kardoso 69/

Famalikao - Boavista 2:2 (2:0)

/Martinez 9, Martis 45 - Kasiano 62, Bueno 73 pen/

Nedelja

Belenseš - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Matijas 88/

Gimaraeš - Maritimo 1:0 (1:0)

/Edvards 24/

Ponedeljak

18.00 (2,90) Fereira (3,25) Portimonense (2,50)

20.15 (5,70) Tondela (4,00) Braga (1,60)

22.15 (1,38) Porto (4,70) Moreirense (8,50)

Utorak

20.00 (1,40)Sporting (4,50) Setubal (8,50)

22.15 Aveš - Benfika

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.