Porodiljama u Beogradu ubuduće jednokratno 10.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodiljama u Beogradu ubuduće jednokratno 10.000 dinara

Sve porodilje u Beogradu ubuduće će primati jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara, odlučili su danas odbornici gradskog parlamenta.

Jednokratna pomoć je omogućena rebalansom budžeta i jednoglasnim usvajanjem izmena odluke o dodatnim oblicima zaštita porodilja, a dobijaće je sve porodilje bez obzira na broj dece, sa prebivalištem u gradu u poslednjih godinu dana.

U slučaju da žena rodi blizance, iznos se udvostručuje.

Vršilac dužnosti sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je, obrazlažući odluku da je to još jedna u nizu mera grada za podsticanje nataliteta.

Ona je podsetila da je deo tog socijalnog izdvajanja i pomoć od 25.000 dinara nezaposlenim porodiljama, koje imaju prihode po članu porodice manje od 10.000 dinara.

"Sve ovo je deo reforme populacione politike u Beogradu. Trenutno se pomoć isplaćuje za oko 3.500 porodilja. Ako se ima na umu da je u 2016. godini u Beogradu rođeno 17.649 beba, to znači da će pomoć od 10.000 dinara dobiti ogroman broj žena koje nikada do sada nisu ostvarivale pravo na to", rekla je Stanisavljević.

Za ostvarivanje novog prava potrebni su lična karta, kao i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dete.

Opozicija je podržala odluku o dodeli pomoći porodiljama, ali su izneli zamerke na visinu iznosa, kao i to što te pomoći nije bilo u prethodne tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beograd vraća novčanu pomoć porodiljama

Izvor: Mondo, 29.Jun.2017

Sve porodilje u Beogradu ubuduće će primati jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara, odlučili su danas odbornici gradskog parlamenta...Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock..  Jednokratna pomoć je omogućena rebalansom budžeta i jednoglasnim usvajanjem izmena odluke o dodatnim oblicima zaštita...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.