Porodica Šumaher najavila tužbu zbog lažnog intervjua

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 12:03

Porodica Šumaher najavila tužbu zbog lažnog intervjua

Porodica Mihaela Šumahera najavila je tužbu protiv nemačkog nedeljnika Aktuele zbog lažnog intervjua sa sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1.

Novinari ovog nedeljnika koristili su veštačku inteligenciju kojoj su postavljali pitanja kao da je u pitanju Šumaher.

Aktuel je na naslovnoj strani velikim slovima najavio razgovor sa legendarnim nemačkim vozačem pod naslovom: "Mihael Šumaher: Prvi intervju, svetska senzacija", a ispod je malim slovima pisalo: "Zvuči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << varljivo stvarno".

Rojters navodi da su nemački novinari iskoristili "Al četbot" kompjuterski program, koji je odgovarao na pitanja.

Nemački mediji navode da je porodica slavnog vozača šokirana ovim potezom i najavila je tužbu protiv nedeljnika.

Mihael Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpeo nesreću na skijanju u Francuskoj, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probudjen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u svoj dom u Švajcarskoj.

Porodica slavnog vozača od tada čuva njegovu privatnost, a zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju Šumahera i dalje nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.