Porazi Hrvatske, Nemačke, Italije

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi Hrvatske, Nemačke, Italije

Fudbaleri Švedske pobedili su Hrvatsku sa 3:1 u prijateljskoj utakmici u Zagrebu, dok je prvak Evrope Španija deklasirala Venecuelu sa 5:0.

Odlične partije na "Maksimiru" pružili su Zlatan Ibrahimović i Sebastijan Larson. Ibrahimović je postigao prvi gol iz penala u 13. minutu, a Larson je sa dva pogotka u drugom delu meča (46. i 69. minut) osigurao trijumf. Strelac jedinog gola za Hrvatsku bio je Jonas Olson koji je u 45. minutu postigao autogol.

Reprezentacije Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Bremenu pobedila Nemačku golovima Olivijea Žirua u 21. i Florana Malude u 69. minutu. Jedini gol za "pancere" postigao je najbolji strelac napadač Lacija Mirolsav Klose.

Neprijatno iznenadjenje svojim navijačima priredila je Italija, koja je u Đenoi izgubila od SAD sa 1:0. Pobedu Amerikancima doneo je vezista Fulama Klint Dempsi u 55. minutu.

Fudbaleri Poljske i Porugalije odigrali su utakmicu bez golova u prvom meču na novom Nacionalnom stadionu na kome će za 100 dana biti otvoreno Evropsko prvenstvo.

Portugal je dominirao u prilično sporoj igri. Napadač gostiju Kristijano Ronaldo imao je dve prilike za gol, u 38. minutu iz blizine i u 69. minutu iz slobodnog udarca. Poljska će na Nacionalnom stadionu otvoriti Evropsko prvenstvo utakmicom sa Grčkom, 8. juna.

Protivnik reprezentacije Srbije u kvalifikacijma za Mundijal u Brazilu 2014. godine rerpezntacija Makedonija izgubila je od Luksemburga sa 2:1. Grčka je odigrala nerešeno 1:1 sa Belgijom, a istim rezultatom završeni su mečevi između Irske i Češke, odnosno Slovenije i Škotske.

Prijateljkse utakmice, 29. februar:

Luksembrug – Makedonija 1:2

Malta – Lihtenštajn 2:1

Turska – Slovačka 1:2

Rumunija – Urugvaj 1:1

Južna Afrika – Senegal 0:0

Danska – Rusija 0:2

Maroko – Burkina Faso 2:0

Austrija – Finska 3:1

Hrvatska – Švedska 1:3

Grčka – Belgija 1:1

Švajcarska – Argentina 1:3

Italija – SAD 0:1

Severna Irska – Norveška 0:3

Poljska – Portugalija 0:

Irska – Češka 1:1

Slovenija – Škotska 1:1

Vels – Kostarika 0:1

Nemačka – Francuska 1:2

Engleska – Holandija 2:3

Španija – Venecuela 5:0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.