Porazi Hajduka i Dinama postali redovna pojava u Hrvatskoj

Izvor: B92, 22.Okt.2023, 23:38

Porazi Hajduka i Dinama postali redovna pojava u Hrvatskoj

Dan posle poraza zagrebačkog Dinama od Gorice (1:2), poražen je i Hajduk, i to u Splitu od Osijeka 0:2, pa tako nije uspeo da preuzme čelo tabele.

Na vrhu HNL- je Rijeka sa 23 boda, Hajduk prati sa 21, dok Dinamo kaska sa 19, doduše sa utakmicom manje.

Zanimljivo je da su već u ovoj fazi sezone dva najveća hrvatska tima i najveći favoriti za titulu Dinamo i Hajduk nakupili, zbirno, čak sedam poraza.

I taj podatak dovoljno govori o sve većoj ujednačenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najjačeg fudbalskog takmičenja u komšiluku. U prilog tome je i činjenica da je razlika između prvoplasiranog i petoplasiranog tima na tabeli samo pet bodova.

A peti je Osijek koji je u nedelju, pred ponovo krcatim "Poljudom" savladao Hajduk i ostao na bliskom odstojanju za vodećim timovima lige.

Brlek je u 46. minutu doneo vođstvo gostima, a Lučić je autogolom pečatirao četvrti poraz Splićana.

Hajduku je ovo bio drugi uzastopni poraz.

Šampion Dinamo takođe deluje vrlo neubedljivo ove sezone u kojoj je, od kvalifikacija za Ligu šampiona, završio u trećerazrednom evropskom takmičenju Ligi Konferencija.

Niz slabih igara "Modri" su nastavili u domaćim okvirima gde će, u Hajduku, Osijeku, Rijeci, pa čak i u Gorici, imati ozbiljne prepreke na putu ka novom trofeju.

Biće vrlo zanimljiva trka u Hrvatskoj ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.