Porazi Barselone i Real Madrida

Izvor: B92, 01.Sep.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi Barselone i Real Madrida

Fudbaleri Barselone izgubili su u gostima od Numansije, 1:0, dok je Real Madrid poražen u La Korunji, 2:1, u 1. kolu Primere.

Numansija je priredila neprijatno iznenađenje novom treneru Barse Pep Gvardioli. Jedini gol za novog prvoligaša postigao je vezni igrač Mario, u 12. minutu. U nastavku meča, Eto i Mesi propustili su najbolje prilike za Katalonce, kada su pogađali okvir gola, ali je ekipa Numansije, prošle sezone najbolji drugoligaš, do kraja izdržala i zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedu za pamćenje.

Sa druge strane, Real je ostao bez bodova u La Korunji. Deportivo ne samo da je nastavio niz bez poraza od madridskog giganta na Riazoru, započet još 1992. godine, nego je zabeležio impresivnu pobedu nad Madriđanima, 2:1.

Domaći su poveli pogotkom Miste, nekadašnjeg omladinca Reala, u 26. minutu. Isti igrač prethodno je, 90 sekundi nakon početka utakmice, pogodio okvir gola. Na 1:1 izjednačio je Van Nistelroj, 2 minuta posle velikog odmora, a konačan rezultat postavio je Lopo, samo 4 minuta kasnije.

Vrh tabele posle prvog kola zauzima Atletiko Madrid, koji je kod kuće ostvario ubedljivu pobedu nad još jednim novim provoligašem Malagom, 4:0. Holanđanin Džon Heitinga upisao se u strelce na debiju za madridski tim, dva je postigao Diego Forlan, a konačan rezultat postavio je francuski centarfor Floran Pongole u finišu meča.

Aktuelni vicešampion, Viljareal, odigrao je nerešeno, 1:1, sa Osasunom u gostima. Markos Sena je doveo goste u vođstvo odličnim pogotkom iz slobodnog udarca u 54. minutu, ali je Iranac Nekunam poravnao rezultat 15 minuta kasnije.

Samo bod na početku prvenstva osvojila je i Sevilja, u gostima protiv Rasinga, 1:1. U poslednjem meču kola, madridski Real počinje odbranu titule gostovanjem Deportivu.

Kompletni rezultati:

Atletik Bilbao - Almerija 1:3

Atletik Madrid - Malaga 4:0

Numansija - Barselona 1:0

Osasuna - Viljareal 1:1

Rasing - Sevilja 1:1

Betis - Rekreativo 0:1

Sporting - Hetafe 1:2

Deportivo - Real Madrid 2:1

U subotu su igrali:

Espanjol - Valjadolid 1:0

Valensija - Majorka 3:0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.