Poraz odbojkašica od Nemačke

Izvor: B92, 25.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz odbojkašica od Nemačke



Ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je u drugoj prijateljskoj utakmici u Nemačkoj. Nemice su pobedile Srbiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:21 i 25:14, posle 90 minuta igre. Utakmicu u Vupertalu posmatralo je 1200 gledalaca.

SRBIJA: NIKOLIĆ (4), KRSMANOVIĆ, BRAKOČEVIĆ, MOLNAR (1), VESOVIĆ (1), OGNJENOVIĆ, ČITAKOVIĆ – ĐURIŠIĆ (4), SIMANIĆ (3), AVRAMOVIĆ (2), SPASOJEVIĆ (13), NEŠOVIĆ (12), ĆEBIĆ. TRENERI: ZORAN TERZIĆ I NEBOJŠA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << PROTIĆ.

Plave seniorke su pretrpele drugi poraz na gostovanju u Nemačkoj.

"Izgubili smo slično kao juče. Viđena je ista priča, samo što smo igrali sa nešto drugačijom postavom. Poene smo osvajali na kvalitet pojedinaca, na servisu i u bloku, ali kada je trebalo zaraditi poen, timski, to je išlo vrlo teško, gotovo neizvodljivo. Za nijansu smo igrali bolje nego juče, ali to je još uvek daleko od onoga što možemo i želimo", naglasio je Zoran Terzić, prvi trener plavih seniorki.

Treća utakmica između Srbije i Nemačke odigraće se u nedelju od 18,00 časova u Minsteru. Plave se iz Nemačke vraćaju u ponedeljak, 27. avugsta, gde će nastaviti sa radom do polaska u Ankaru.

Jokohama domaćin Gran prija

Japanski grad Jokohama biće domaćin finalnog turnira prestižnog ženskog odbojkaškog takmičenja Gran prija sledeće godine.

Na sastanku Saveta tog takmičenja u Kini, gde je u toku ovogodišnji finalni turnir, odlučeno je i da će preliminarno takmičenje za Gran pri naredne godine početi 20. juna, a finalni turnir će se igrati od 9. do 13. jula u Jokohami.

Prvi vikend preliminarne runde takmičenja igraće se od 20. do 22. juna u Ningbou (Kina), Kobeu (Japan) i Poljskoj. Drugi vikend biće od 27. do 29. juna u Hong Kongu, Rusiji i Italiji.

Domaćini utakmica trećeg vikenda, od 4. do 6. jula, biće Bangkok, Tajpeh i Makau.

Učešće u Gran priju naredne godine obezbedilo je sedam reprezntacija - Kina, Japan, Brazil, SAD, Dominkanska Republika, Kuba i Poljska, dok će preostalih pet selekcija biti poznato posle kvalifikacionih turnira u Aziji i Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.