Poraz odbojkašica Srbije od Poljske

Izvor: B92, 28.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz odbojkašica Srbije od Poljske

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu turnira VIP Beograd 2008.

Naše igračice su izgubile od Poljske rezultatom 3:0 po setovima 25:22, 26:24, 25:13 u ponedeljak u beogradskoj hali ''Pionir''. Reprezentacija Srbije, koja je u nedelju bila slobodna, u trećem kolu u utorak igraće sa Rusijom. Meč počinje u 18 sati.

Poljakinje su u prvom meču na turniru poražene od reprezentacije Rusije rezultatom 3:2.

Kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Vesna Čitaković Đurišić smatra da je uzrok poraza loša igra u bloku i na servisu.

"Prikazale smo bledu igru. Možda je ovo slučajnost, jer prvi put igramo u Pioniru pred velikim brojem gledalaca. Nismo došle do prepoznatljive igre, pre svega na servisu i u bloku. Na pripremnim utakmicama uvek smo gubile sa po 3:0, ali smo na velikim turnirima postizale dobre rezultate", kazala je Čitaković Đurišić na konferenciji za novinare posle meča.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da ne može da bude zadoljan nijednim elementom igre na meču sa Poljakinjama.

"Slabom igrom smo olakšali posao protivniku, ali bez obzira na to, gošće su odigrale dobro. Ne slažem se sa komentarom kapitena, jer se tada i u porazima video napredak u igri, ali sada to nije slučaj. Možda je ovo bio loš dan, ali ako nije onda smo u problemu", naveo je Terzić.

Selektor Poljske Marko Bonita izjavio je da je pobeda nad Srbijom veoma važna za njegov tim, pošto do početka Olimpijskih igara ima još samo 12 dana.

"Nismo igrali mnogo mečeva u punom sastavu i zato smo srećni zbog ove pobede. U trećem setu smo pružili najbolju igru, a trijumf raduje, jer do turnir u Pekingu počinje za 12 dana. Verujem i da Srbije može mnogo bolje od ovoga i da će domaći tim biti spreman za Peking", izjavio je Bonita.

Kapiten Poljske Milena Rosner rekla je da njena reprezentacija iz dana u dan igra sve bolje.

"Ulazimo u sve bolju formu. Večeras smo dobro igrale iz kontranapada, a nadam se da ćemo u narednim mečevima prikazati još kvalitetniju igru", rekla je Rosner.

Ženska reprezentacija Srbije će na olimpijskom turniru igrati u grupi sa Kazahstanom, Alžirom, Brazilom, Italijom i Rusijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLJSKA ZABRINULA SRPKINJE

Izvor: Press, 28.Jul.2008

Odbojkašice Srbije izgubile su od Poljske u «Pioniru» sa 3:0, po setovima 22:25, 24:26, 13:25 u meču drugog kola turnira «VIP 2008». .Srbija će u trećem kolu pripremnog turnira za Olimpijadu igrati sutra od 18 časova protiv Rusije takođe u hali «Pionir». .Prva dva seta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.