Poraz na otvaranju Marakanazinja

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz na otvaranju "Marakanazinja"



Odbojkašice Srbije izgubile su od Brazila 3:1 (25:12, 25:15, 26:28, 25:17) u prijateljskom meču igranom na otvaranju hale "Marakanazinjo" u Rio De Žaneiru. Srbiji je ovo bio pretposlednji meč na turneji po Brazilu. U "Marakanazinju" će se igrati mečevi Panameričkih igara, koje počiju 13. jula. Utakmici je prisustvovalo oko 9.000 gledalaca, koji su napravili lep i svečan ambijent u prvoj utakmici u novoj hali.

Reprezentativke Srbije su u prethodna dva duela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretrpele maksimalne poraze od Brazila. Srbija je osvojila prvi set na turneji, uz bolju igru nego u prethodne dve utakmice. Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da su igračice bile umorne od napornog puta do Rija, koji je trajao skoro ceo dan.

"Utakmica je bila 'mekana'. Igrali smo bez potrebne snage i energije, bar što se tiče napada i servisa, a kad tako igraš protiv Brazila, onda ne možeš da se nadaš boljem rezultatu", rekao je selektor odbojkašica.

Terzić je ocenio da "Marakanazinjo" deluje "veličanstveno", ali je istakao da je beogradska Arena "veća i lepša".

Maja Ognjanović je zadovoljna igrom, ali i kompletnom turnejom.

"Primetno je da igramo sve bolje kako turneja odmiče i zato verujem da ćemo u četvrtom susretu biti najbolje. Zaista verujem da ćemo, kad budemo kompletne i odmorne, na nekom velikom takmičenju igrati ravnopravno sa ovom sjajnom selekcijom Brazila", istakla je Ognjanović.

Organizatori Panamerickih igara iskoristili su ekipe da bi isprobali ceremoniju dodele medalja. Brazilkama su pripale zlatne, reprezentativkama Srbije srebrne medalje. Publika u hali pozdravila je improvizovanu ceremoniju ovacijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.