Poraz mlade selekcije u Portugaliji

Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz mlade selekcije u Portugaliji



Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Portugalije sa 3:0 (2:0) u prijateljskom meču odigranom u portugalskom gradu Figuera.

Dvostruki strelac za domaću selekciju bio je Hugo Almeida u 3. i 17. minutu, a mrežu "orlića" zatresao je i Rikardo Vaz Te u 87. minutu.

Selektor Srbije na teren je izveo delimično promenjen sastav u odnosu na onaj koji je igrao u kvalifikacijama za EP, budući da su Boško Janković, Miloš Krasić i Duško Tošić pozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u seniorski tim.

Domaćin je poveo već u trećem minutu, kada je Paolo Mačado sjajno proigrao Huga Almeidu, a centarfor Verdera iz Bremena zatresao je mrežu Damira Kahrimana.

Petnaest minuta kasnije, Portugalci su udvostručili vođstvo, Manuel Fernandes je sjajnim pasom 'izbacio' Almeidu, a ovaj je ponovo bio precizan. Imao je domaćin u 34. minutu još jednu veliku priliku za pogodak, ali sjajni Almeida nije bio dovoljno snalažljiv.

Minut pre kraja prvog poluvremena izabranici Miroslava Đukića imali su dobru šansu da smanje prednost domaćina, ali je golman Rikardo Batista zaustavio šut Aleksandra Kolarova.

U 52. minutu Portugalija je mogla i do trećeg pogotka, ali je Rikardo Vaz Te sa samo nekoliko metara bio neprecizan. Isti igrač se u 65. minutu ponovo našao u izglednoj situaciji, ali je Kahrimanova mreža i ovoga puta ostala netaknuta.

Ipak, u 87. minutu Vaz Te se iskupio za promašaje i nakon lepog solo prodora postavio konačan rezultat, a selektoru Đukiću dao razlog za brigu.

Evropsko prvenstvo za mlade igra se sledeće godine od 10. do 23. juna u Herenvenu, Groningenu, Nimegenu i Arnhemu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.