Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz jugoslovenskih odbojkasa

Odbojkaska reprezentacija Jugoslavije izgubila je od Francuske rezultatom 3:2 u setovima (25:20, 23:25, 21:25, 25:19, 11:15) u prvom mecu poslednjeg vikenda Svetske lige. I pored poraza plavi su se kvalifikovali za finalni turnir, koji se od 12. avgusta odrzava u Brazilu. Podsetimo, nasem timu je bio potreban samo jedan osvojeni set kako bi obezbedili drugo mesto grupe D.

Ovaj cilj ispunjen je vec u prvom setu meca. Jugoslavija je odlicno pocela susret i ubedljivim rezultatom od 25:20 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojila prvi set za 23 minuta. U tom periodu igre Francuzi su pokusavali da stignu "plave", ali su samo na trenutak uspeli da smanje razliku na 3 poena. U drugom setu nas tim je lose poceo i uz izuzetno slab blok dozvolio protivniku da napravi vecu razliku. Gosti su na kraju osvojili set sa 25:23 i uneli neizvesnost u mec koji je bio pod kontorlom domace ekipe.

U trecem setu "plavi" su imali prednost od 16:15, ali Francuzi ubrzo preokrecu rezultat i dolaze do vodjstva od 20:17. Uz mnogo gresaka Jugoslavije, gosti su uspeli da osvoje set sa 25:21 i povedu sa 2:1.Posle izjednacenja na 2:2, plavi mnogo angazovanije ulaze u odlucujuci set.

Medjutim, blok Francuza je u tim trenucima odlicno funkcionisao, sto im je donelo vodjstvo od 9:7. Posle izjednacenja na 9:9, gosti igraju bolje i dolaze do velike pobede koja im je obezbedila prvo mesto grupe D.

Mec poslednjeg kola prve faze takmicenja Svetske lige "plavi" ce odigrati protiv istog protivnika u nedelju u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.