Poraz „crno-belih” u Zagrebu

Izvor: Politika, 17.Okt.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz „crno-belih” u Zagrebu

Košarkaška ABA liga: Cibona – Partizan 63:57

Partizanovi košarkaši imali su šest poena prednosti u 27. i „pola koša” plusa u 38. minutu, ali je Cibona izašla kao pobednik iz susreta šestog kola ABA lige, u koji je ušla kao poslednja na tabeli – 63:57(18:15,11:13,14:18,20:11).

Prelomni trenutak bila je „trojka” Mavre iz otvorene pozicije dva minuta pre epiloga za vođstvo od 58:55 (Cvetković „ostao” u bloku, Đumić u „reketu”). Završnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su loše odigrali pre svih Cvetković (dve od njegove četiri greške) i Anđušić kojeg je trener Božić menjao posle promašaja u 37. i izgubljene lopte u 40. minutu.

U finišu je snage ponestalo najboljem pojedincu „crno-belih” Čedomiru Vitkovcu (jedini „ukrao” neku loptu) koji je zajedno sa Andrejom Milutinovićem (deset skokova) predvodio tim u trećem periodu. Na početku tog kvartala oni su ubacili po dve „trojke”, a u prvom poluvremenu je čitava ekipa pogodila dve iz 14 šuteva - Aranitović jednu, za šest minuta na terenu.

Završni nalet domaćih poveo je njihov najbolji pojedinac Filip Krušlin sa dve „trojke” u 36. minutu. Dvadesetšestogodišnji šuter, kojem je ovosezonski maksimum bio deset, a prošle sezone 11 pogodaka, odigrao je utakmicu karijere sa 22 poena. Srpski krilni centar Jagodić-Kuridža je bio najbolji u visokoj liniji Zagrepčana, protiv koje su Partizanovi centri ukupno ubacili četiri poena. Cibona je u prvoj četvrtini imala dve serije od 9:0, a njenu najveću prednost od „plus osam” (29:21) krajem druge deonice istopio je Anđušić sa sedam poena.

Pre meča, dva kluba su imala „dopisivanje” na „Tviteru” u kojem su domaći novinskim isečkom sa naslovom „stara dobra vremena” podsetili na duele vođene osamdesetih, a „crno-beli” na Kecmanov šampionski koš 2010. godine. Za vreme završnog „tajm-auta” 11 sekundi pre kraja sa razglasa se začula pesma „Za stara dobra vremena”...

Dvorana: „Dražen Petrović”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Petek, Krejić, Nedović.

Cibona: Beriša 4, Krušlin 22(pet „trojki”), Hukić, Rozić 4, Jagodić-Kuridža 8, Slavica 2, Mandić, Mavra 9(2), Joksimović 5(1), And. Žižić 2, Ante Žižić 7.

Partizan NIS: Cvetković 5, Aranitović 3(1), Marinković 6(1),

Vitkovac 16(2), Đumić 4, Koprivica, Perović, Magdevski 2, Milutinović 8(2), Glišić, Vrabac 2, Anđušić 11(1).

R.S.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.