Poraz Zvezde, Radnički bolji od Hemofarma

Izvor: RTS, 22.Dec.2009, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Zvezde, Radnički bolji od Hemofarma

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dvorani Pionir od Podgoričke Budućnosti rezultatom 88:77. Ekipa Radničnog savladala je, i drugi put u sezoni, Hemofarm sa 77:69. Mečevi su odigrani u okviru 14. kola NLB lige.

Zvezda je podlegla pritisku i ponovo poražena od neugodnih Podgoričana. Imperativ pobede vezao je ruke crveo-belima pogotovo u poslednjoj četvrtini, koju je Budućnost rešila u svoju korist 22:15, a bilo je i 19:7 u ovom delu igre.

Zaslužena pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Budućnosti. Najefikasniji igrač pobedničke ekipe je bivši zvezdaš Goran Jeretin. On je postigao 26 poena i bio najefikasniji igrač susreta. Rezultat po četvrtinama - 24:22, 18:15, 24:25, 22:15.

Radnički je u Kragujevcu savladao Hemofarm rezultatom 77:69 (19:20, 14:19, 18:13, 26:17) i tako napravio veliki korak u borbi za opstanak. Utakmica je odigrana u dvorani "Jezero" pred oko 1.500 gledalaca.

Radnički je i drugi put uspeo da savlada favorizovani Hemofarm. Sa učinkom od šest pobeda i osam poraza Kragujevčani su pobegli iz opasne zone i znatno uvećali šanse da u debitantskoj sezoni ispune osnovni cilj i izbore opstanak u Jadranskoj ligi. Igrači Mirošlava Nikolića još jednom pokazali da fanatičnom borbenošću mogu da nadoknade mnoge nedostatke. Nisu se predavali ni kada je Hemofarm imao prednost od desetak poena i na kraju su zaslužili veliko slavlje.

Hemofarm je bolje počeo utakmicu i u prvom poluvremenu je održavao blagu prednost. Početkom drugog dela igre Stefan Marković je trojkom doveo Vrščane u vođstvo od 42:33 i tada je izgledalo da će iskusniji i kvalitetniji tim "prelomiti" utakmicu, ali se desilo suprotno.

Domaćini su zaigrali potpuno rasterećeno i krajem treće četvrtine uspeli su prvi put da povedu - 48:47. U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš, a Radnički se "odlepio" na 73:65 tri minuta pre kraja, kada je Danilo Mijatović pogodio dve trojke, a Vukašin Aleksić realizovao kontru.

U trećoj utakmici kola Zagreb je savladao Bosnu sa 83:65.

U sredu se sastaju:

FMP - Partizan 18.00

Olimpija - Zadar 19.00

Cedevita - Helios 19.30

Široki - Cibona 20.15

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.