Poraz Vojvodine u Širokom

Izvor: B92, 02.Mar.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Vojvodine u Širokom



Košarkaši Vojvodine Srbijagas poraženi su kao gosti u Širokom Brijegu rezultatom 83:73 (25:21, 17:13, 23:15, 18:24), u poslednjem meču 23. kola NLB lige. Tim porazom Novosađani su znatno umanjili izglede za plasman u plej of, jer imaju pobedu manje od osmoplasirane Budućnosti, tri kola pre kraja. Uz to, Novosađani imaju slabiji međusobni skor od Podgoričana, jer su obe ekipe pobedile po jednom, ali je Budućnost postigla 13 poena više.

Širokom je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tek šesti trijumf u sezoni, pa hercegovačka ekipa zauzima trinaesto mesto.

U ekipi Vojvodine najefikasniji je bio Ivan Paunić sa 16 poena, uz posebno aktivnu ulogu tokom pokušaja preokreta u finišu. Dušan Đorđević je imao sjajan indeks sa 9 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 6 ukradenih lopti.

Predvođen sjajnim tandemom Šime Špralja – Šarif Karim Fahardo, koji je meč završio sa po 21 poenom, Široki je dominirao tokom meča i imao veliku prednost pre ulaska u finiš.

U 33. minutu domaćin je vodio 76:52, i izgledalo je da Vojvodini preti debakl. Međutim, sjajni Paunić je sa 13 poena predvodio seriju 21-2, koja je na ulasku u poslednji minut primakla Vošu na minus pet.

Bubalo je u sledećem napadu krenuo na liniju penala, pogodio prvi i promašio drugi, pa pa bi dobar skok u odbrani omogućio Vojvodini da se još približi, ali je igrač utakmice Špralja uspeo da uhvati loptu, a zatim je u sledećem napadu blokirao Paunića i obezbedio pobedu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.