Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srbije od Rusije

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Rusije sa 1:2 na prijateljskoj utakmici u nemačkom gradu Burghauzenu. Golove za Rusiju postigli su Pavel Pogrebnjak u 12. i Roman Pavličenko u 48. minutu. Strelac jedinog gola za Srbiju u 40. minutu utakmice bio je Marko Pantelić.

Rusija je do vođstva od 1:0 došla iz prve prilike na utakmici. Pavel Pogrebnjak je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, a lopta se, iako je išla u ugao bliži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << golmanu Srbije Vladimiru Dišljenkoviću, o stativu odbila u mrežu "orlova".

Pogrebnjak je zbog povrede četiri minuta kasnije napustio teren na kome ga je zamenio Pavličenko, koji je ubrzo mogao da se upiše u listu strelaca, ali je sa ivice kaznenog prostora sa leve strane šutirao pored gola.

Minut ranije i Srbija je imala prvu priliku na utakmici, ali je Marko Pantelić, posle centaršuta Dejana Milovanovića iz slobodnog udarca, glavom iz neposredne blizine prebacio protivnički gol.

Rusi su novu priliku imali u 23. minutu kada je Igor Semšov, posle asistencije Pavličenka, šutirao sa 15 metara, ali je Dišljenkovićbio siguran.

Srpski fudbaleri su potom uspostavili ravnotežu na terenu, usporili igru i novonastalu situaciju iskoristili postizanjem izjednačujućeg gola, posle greške odbrane Rusije.

Pantelić, koji je postigao gol i u subotnjem prijateljskom duelu sa Irskom, prekinuo je pas ruskih odbrambenih fudbalera u protivničkom kaznenom prostoru, prevario Romana Širokova, a zatim i golmana "baćuški" Igora Akinfejeva.

Izjednačujući gol, ipak, nije preokrenuo tok utakmice u kojoj su Rusi, koji su do kraja prvog poluvremena imali još dve prilike da stignu do novog vođstva, bili bolji tim.

Srbija je do izjednačenja mogla u 56. minutu, ponovo posle greške ruske odbrane. Loptu je u kaznenom prostoru Rusije ovaj put ukrao Zoran Tošić, ali je sa sedam metara iskosa neprecizno šutirao.

Ritam igre je potom ponovo opao, pa je do kraja meča bilo malo prilika. Najbolju su tri minuta pre kraja propustili Rusi, koji nisu kaznili još jednu sporu reakciju srpske odbrane na kontranapad protivnika.

Selektor Miroslav Đukić tako je pretrpeo i drugi poraz na klupi "orlova". Srbija je, pod vođstvom Đukića, igrala nerešeno sa Makedonijom i Irskom, a izgubila od Ukrajine i Rusije.

"Orlovi" će sledeću prijateljsku utakmicu igrati sa Nemačkom, u subotu u Gelzenkirhenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.