Poraz Šalkea, preokret Verdera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Šalkea, preokret Verdera

Golom u trećem minutu sudijske nadoknade Darmštat je stigao do pobede protiv Šalkea, dok je Verder uprkos početnom minusu upisao tri boda protiv Hamburga.

Ekipa Darmštata, koja je jednom nogom povratnik u "Cvajtu", zabeležila je petu ovosezonsku pobedu u Bundesligi. I to nad Šalkeom - 2:1 (1:0).

Heroj trijumfa "fenjeraša" u okviru 29. kola na stadionu "Merk i Bolenfaltor" bio je Džerom Gondorf, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade pogodio mrežu "rudara".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Darmštat je poveo u 11. minutu, kad je idealnu loptu Marsela Helera do mreže tima iz Gelzenkirhena sproveo reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić. Veznom igraču "zmajeva" bio je to četvrti ovosezonski pogodak u nemačkom prvenstvu.

Imali su "rudari" više od igre, mnoštvo prilika, ali je najbolju u 57. minutu propustio Gvido Burgštaler iz jedanaesterca i činilo se tada da je poraz gostiju neminovan.

Ipak, Španac Koke je u 75. minutu glavom pogodio za izjednačenje Šalkea, u čijim redovima zbog povrede nije bilo Seada Kolašinca, koji je već jednom nogom u Arsenalu.

Gosti su poslednjih desetak minuta igrali sa desetoricom, nakon što je crveni karton dobio Tilo Kerer. Bilo je to ključno za pogodak domaćina u samom finišu i 12. ovosezonski poraz plavih.

Verder je u nedjelju popodne gubio od Hamburga u Bremenu, ali je uspio da preokrene rezultat i zabeleži pobedu kojom je praktično osigurao opstanak u Bundesligi i naredne sezone.

Nakon što je već u osmom minutu Mihael Gregorič doveo goste do prednosti, zeleni su do odlaska na odmor preko Maksa Kruzea uspeli da izjednače, da bi u 75. minutu tri velika boda i plasman na čak osmo mesto na tabeli osigurao Florijan Kajnc.

Tim iz Bremena, za koji je svih 90 minuta odigrao srpski internacionalac Miloš Veljković, nastavio je sjajnu seriju i upisao sedmi trijumf u poslednjih devet susreta, u kojima nije osetio gorčinu poraza.

Utakmica na "Vezeru" imala je ružnu uvertiru, jer je gostujući autubus sa igračima HSV napadnut u Bremenu.

TABELA: Bajern 69, Lajpcig 61, Hofenhajm 54, Borusija Dortmund 53, Herta 43, Frajburg 41, Keln 40, Verder 39, Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke 37, Bajer L 36, Volfsburg 33, HSV 33, Majnc 32, Augzburg 32, Ingolštat 28, Darmštat 18.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.