Poraz OSalivena u Šefildu

Izvor: B92, 25.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz O'Salivena u Šefildu

Šampion sveta u snukeru Roni O'Saliven poražen je u drugoj rundi Svetskog šampionata u Šefildu od Marka Alena sa 13:11 u frejmovima.

Legendarni O'saliven, koji je trenutno najbolji snukeraš sveta, vodio je posle prvog dela sa 9:7, ali Alen je u subotu odigrao sjajno, dobio je šest od osam frejmova i napravio veliko iznenađenje. Mark Alen je u glavni žreb šampionata u Šefildu ušao kroz kvalifikacije.

Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Rajan Dej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je savladao Najdžela Bonda sa 13:5. Pored ovog, poznat je još jedan četvrtfinalni par u Šefildu. Najtrofejniji snukeraš u istoriji Stiven Hendri savladao je Dinga Jinhuija, i u borbi za polufinale će ograti protiv Šona Marfija koji je u drugom kolu savladao Marka Fua.

O'Saliven je u Šefild došao kao najveći favorit za odbranu trofeja. Legendarni Englez je tri puta osvajao Svetsko prvenstvo, 2001. 2004. i 2008. godine.

U novijoj istoriji snukera, koji je vrsta bilijara, najuspešniji je Stiven Hendri sa sedam titula svetskog prvaka, dok su po šest osvojili Rej Rirdon i Stiv Dejvis.

Svetsko prvenstvo u snukeru je najprestižniji turnir, tradicionalno se održava u "Krusibl teatru" u Šefildu i jedan je od najstarijih, ali i najdužih turnira, traje čak 17 dana.

Nagradni fond turnira je 1.111.000 funti, a pobednik će pored trofeja, dobiti 250.000, a finalista 125.000 funti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.