Poraz Kingsa bez Bogdanovića, dabl-dabl Bjelice

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Kingsa bez Bogdanovića, dabl-dabl Bjelice

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su od lidera Istoka Milvoki Baksa rezultatom 127:106 u noći između petka i subote.

Posle dve vezane pobede nad Finiksom i Golden Stejtom, Sakramento Kingsi doživeli su prvi poraz, ali od tima koji juri šampionsku titulu.

Baksi su odmah pokazali da se ne šale i prvi kvartal dobili sa 34:18, da bi se to njihovo veliko vođstvo nastavilo i tokom čitave druge četvrtine, a na "veliki odmor" su otišli sa 11 poena prednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Bjelica, Hild i Foks najavili su bolje minute tima iz prestonice Kalifornije, uspeli da naprave seriju 17:5 i da dođu do vođstva, kada su se istakli Bjelica i Džajls.

Milvoki je momentalno poslao svoj odgovor i serijom 20:3 preuzeo uzde, da bi na kraju utakmicu mirno priveo kraju.

Janis Adetokumbo je imao slabo veče sa 13 poena i 10 skokova, dok je Kris Midlton ponovo briljirao sa 27, a Erik Bledso postigao je 24. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Foks i Barns sa po 19 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ubacio 12 poena uz 13 skokova.

Los Anđeles Klipersi su u divizijskom derbiju pobedili Golden Stejt Voriorse sa 109:100. Kavaj Lenard je dominirao ovom utakmicom, a interesantno je da su oni ponovo igrali bez rovitog Pola Džordža, dok je vrlo dobro poznat problem s povredama u redovima Golden Stejta.

Utakmica je gotovo čitavo vreme bila "u egalu". Prvi period dobio je tim iz Los Anđelesa, da bi Voriorsi dodali gas i prilično dugo držali prednost. Pred ulazak u poslednjih 12 minuta, vodili su sa 93:83.

Tada se "pojavljuju" Montrez Herel i Kavaj Lenard, Klipersi prave seriju 21:6 i odnose pobedu ispred nosa Voriorsima koji su bili, u najmanju ruku, ravnopravan protivnik.

Kavaj Lenard je meč završio sa 36 poena, uz to je imao i 9 skokova i 5 asistencija. Ispratili su ga Lu Vilijams sa 21 poenom, kao i Beverli sa 12 uz 11 skokova i 9 asistencija, dok je Montrez Herel imao 11 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani po 17 poena postigli su Omari Spelman i Glen Robinson, a Alek Burks imao je poen manje. Srpski košarkaš Alen Smailagić meč je završio sa 2 poena i 2 skoka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ODLIČNI SRBI: Dabl-dabl Bjelice i Bobija, Smailagić iskoristio minutažu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020

Interesantni mečevi u najjačoj ligi na svetu...Deset utakmica odigrano je u NBA ligi u noći između petka i subote, a na parketu su se od srpskih košarkaša našli Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Alen Smailagić, dok minute nisu dobili Bogdan Bogdanović zbog povrede i Marko Gudurić odlukom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.