Poraz Ivanovićeve u polufinalu

Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Ivanovićeve u polufinalu



Francuska teniserka Tatjana Golovin savladala je Srpkinju Anu Ivanović sa 6:4, 3:6, 6:4 i na taj način izborila plasman u finale turnira u Amelija Ajlendu. Ovo je bio prvi poraz Ivanovićeve u šest odigranih mečeva sa vršnjakinjom ruskog porekla. Golovin će u meču za titiulu igrati sa boljom iz dvoboja Nađe Petrove i Sibil Bamer.

Ivanovićeva razloge poraza mora potražiti u katastrofalnom procentu ubačenosti prvog servisa (51%), kao i u lošoj realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brejk lopti - 5 od 21. Meč je bio izjednačen, ali je Francuskinja bolje odigrala ključne poene i zasluženo trijumfovala.

Prvi set je odlučio jedan brejk, pošto je Golovin iskoristila jednu od pet brejk šansi u tom delu igre. Ana je dominirala u drugom setu, zabeležila je čak 20 direktnih poena, a posebno je primetan bio napredak na bekhendu. Golovin je bila mentalno čvršća, spasila je čak osam brejk lopti u drugom setu, ali je Ivanovićeva stigla do poravnanja nekon veoma dugog poslednjeg gema, zahvaljujući dvostrukoj servis grešci protivnice.

Treći set je bio veoma neizvestan, ali su, kao i mnogo puta u tenisu, odlučile nijanse. Obe teniserke su imale šanse za ozbiljnije vođstvo, ali je Golovin uvek pronalazila načina da se izvuče iz neugodnih situacija. Francuskinja je naglo popravila servis u odlučujućem setu, što se ispostavilo kao ključan faktor u njenom trijumfu. Srpkinja se nije predavala, stigla je od 2:5 do 4:5, ali više nije mogla. U poslednjem gemu viđeno je nekoliko lepih nadmetanja sa osnovne linije, a pri jednom od presudnih poena Golovin je imala dosta sreće.

Sve u svemu, Ivanovićeva je popravila igru, na turniru u Amelija Ajlendu se trudila da duže gradi poen, nije, kao mnogo puta ranije, 'jurila' vinere iz nemogućih situacija. Ako se nešto pozitivno može izvući iz polufinalnog poraza, to je da je Ana imala realnu šansu da trijumfuje i pored očajnog prvog servisa, što ranije nije bio slučaj ni protiv mnogo lošijih teniserki od Golovin.

Tatjana Golovin, iako je bila 18. teniserka sveta, još nema nijednu titulu, a u finalima je igrala u tri navrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.