Poraz Ivanovićeve u finalu Tokija

Izvor: B92, 04.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Ivanovićeve u finalu Tokija



Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u finalu Pan Pacifik Opena koji se u Tokiju igrao za nagradni fond od milion i 300 hiljada dolara. Ona je izgubila od Švajcarkinje Martine Hingis sa 2:0 – po setovima 6:4, 6:2 u meču koji je trajao sat i 10 minuta.

Hingisova, koja je prošle godine u finalu Tokija izgubila od Elene Dementijeve stigla je do trijumfa zahvaljujući snažnim udarcima sa osnovne linije. Teniserki iz Švajcarske ovo je rekordna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << peta titula u japanskoj prestonici, pošto je prethodno slavila i 1997, 1999, 2000. i 2002. godine, a tako je prestigla Lindzi Devenport koja je u Japanu četiri puta bila najbolja.

"Veoma sam ponosna na moje rezultate u Tokiju. Znala sam pre finalnog meča da ću u slučaju pobede postati rekorder", rekla je Hingisova.

19-godišnja Ivanovićeva stigla je do finala odličnom igrom, a u polufinalu joj je zbog povrede predala meč prva nositeljka turnira Marija Šarapova.

Ovo je bio drugi međusobni duel Ivanovićeve i Hingisove. Naša teniserka u prvom je slavila sa 6:2, 6:3 u finalu turnira u Montrealu prošle godine.

Ovo je prva titula za Švajcarkinju posle pobede u Rimu prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.