Poraz Borusije od Šalkea u derbiju Rura

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Borusije od Šalkea u derbiju Rura

Fudbaleri Šalkea, baš nakon perioda kada su sa velikom mukom stizali do bodova u Bundesligi, pobedili su Borusiju Dortmund u velikom derbiju Rura (2:4), u zaista spektakularnom meču.
Domaći tim, koji se bori za titulu, poveo je protiv tima koji samo brine o distanci koju ima sa ekipama iz zone ispadanja, poveo je golom Marija Gecea u 14. minutu.

Međutim, od tada, praktično sve kreće po zlu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za tim koji vodi Lusijen Favr...
Prvo je Kaliguri izjednačio u 18. minutu. Deset minuta kasnije gol postiže i Salif Sane, čime Šalke stiže do preokreta.
Onda, u samo pet minuta drugog poluvremena, Borusija dobija dva crvena kartona (Marko Rojs i Marijus Volf), između kojih prima i treći gol (strelac je ponovo bio Kaliguri).
Međutim, Borusija pred kraj susreta uspeva da stigne do gola sa devet igrača na terenu, pošto je precizan bio Vitsel. Igrao se 85. minut i to nije bio poslednji gol na meču, ali nažalost navijača Borusije postigao ga je Bril Embolo, mladi Švajcarac u dresu Šalkea, u 86. minutu.
Fortuna je bila ubedljiva protiv Verdera na svom terenu i slavila je sa 4:1, pobedu je zabeležio i Hanover koji je bio bolji od Majnca rezultatom 1:0. Slavio je i Lajpcig koji je sa 2:1 nadigrao Frajburg.
U duelu Ajntrahta i Herte u Frankfurtu nije bilo golova. Zbog povrede za goste nije igrao Marko Grujić, dok su u domaćem sastavu na terenu bili Luka Jović i Filip Kostić.
U poslednjoj utakmici dana Štutgart je minimalnim rezultatom iznenadio Borusiju Menhengladbah (1:0), ali ni to verovatno neće biti dovoljno da se izbegne baraž za opstanak u Bundesligi.
"Švabe" su na 16. poziciji sa šest bodova manje od Šalkea, dok je Menš propustio priliku da prestigne Ajntraht. Ostao je peti sa 51 bodom, isto koliko ima i Leverkuzen, a tri manje od tima iz Frankfurta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.