Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 13:43

Popravni za Briž i Anderleht

Šampion Belgije vezao dva poraza na startu sezone, prvo u finalu kupa, potom i na otvaranju prvenstva

Šta se dešava sa favoritima u belgijskom šampionatu? Na otvaranju su slavili tek Standard i Genk, u ovom kolu, do sada niko, te se Šarlroa posle nepotpune druge runde šepuri usamljena na vrhu tabele. Briž je očigledno poremetio poraz u finalu kupa od Antverpena, što je upravo aktuelni lider znao da iskoristi na otvaranju sezone. Vreme je za popravni.

Posle pomenutih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neuspeha, trener šampiona Belgije Filip Klemon od svojih izabranika zahteva pozitivnu reakciju na gostovanju u Eupenu (16.00) zbog čega je u toku nedelje razgovarao liderima ekipe.

Razgovarali smo o trenutnoj situaciji i već sam video reakciju na treninzima ove nedelje. Sada isto to želim da vidim i u Eupenu, gde će nam biti potreban vrhunski Briž da bismo pobedili. Računam da su svi svesni toga. Svi žele da pobeđujemo ponovo i vratimo taj dobar osećaj što je pre moguće“, rekao je Klemon pred današnji meč.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

No, taj “vrhunski Briž“ biće oslabljen izostancima standardnih prvotimaca, defanzivca Simona Delija i napadača Emanuela Denisa koji su zaradili povrede u prethodnom kolu. Dva tima su se zbog preranog okončanja takmičenja prethodne sezone sastala samo jednom kada je na Jan Brejdelu Eupen odoleo.

Ipak, bio je to tek drugi remi dva tima u međusobnim duelima. Svi preostali u prvenstvu, njih sedam, pripali su Brižu, svaki uz tri ili više golova. Eupen je jedinu pobedu odneo u kupu Belgije pre nešto manje od četiri godine.

Prvu pobedu nešto kasnije tražiće i Anderleht u duelu sa Sint Trujdenom (18.15). Belgijski kraljevski klub je baš kao i Briž, na otvaranju imao dosta težak zadatak protiv Mehelena. I pored toga, bio je nadomak trijumfa, imao dva gola prednosti sedam minuta pre kraja, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sint Trojden je u prvom kolu priredio veliko iznenađenje pobedom nad Gentom i sa velikim samopouzdanjem dolazi na Loto Park. U pripremi za aktuelnu sezonu, dva tima su odigrala prijateljski meč koji je ubedljivim rezultatom (3:0) pripao Anderlehtu, kao i jedini odigran prethodne sezone u prvenstvu (4:1), ali je pre toga Sint Trujden bio u seriji od četiri meča bez poraza protiv ljubičastih – tri pobede i remi.

BELGIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Muskron - Mehelen 0:1 (0:1)

/Storm 9/

Subota

Genk - Heverle 1:1 (0:0)

/Ito 55 - Henri 85/

Šarlroa - Ostende 1:0 (0:0)

/Rezaj 76/

Gent - Kortrajk 1:2 (0:1)

/Plastun 59 - Mofi 22, Van der Brugen 83/

Nedelja

13.30: (3,90) Serkl Briž (3,50) Antverpen (1,95)

16.00: (2,55) Beršot (3,30) Zulte Varegem (2,75)

16.00: (8,50) Eupen ( 4,70) Klub Briž (1,38)

18.15: (1,40 Anderleht (4,50) Sint Trujden (8,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.