Popovič o Jokiću: Punačak i jedan od pametnijih u NBA

Izvor: Mondo, 28.Dec.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovič o Jokiću: Punačak i jedan od pametnijih u NBA

Legendarni trener nije nazvao srpskog centra "revolucionarom", ali jeste lepo pričao o njemu.

"Dobro, ne smatram ga baš revolucionarom. Ali jeste sjajan igrač", rekao je Greg Popovič u četvrtak, upitan da komentariše igre i talenat Nikole Jokića.

Iako je najveću pažnju izazvao taj, zanimljiviji deo izjave, čuveni Pop je u daljem izlaganju dodatno objasnio da veoma ceni srpskog centra, da je razgovarao sa njim, da ga smatra odličnim košarkašem.Povezane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vesti

Uostalom, stil petostrukog NBA šampiona je dobro poznat i neretko je prožet sarkazmom, ironijom, ponekad i grubim rečima, iako je namera u malo slučajeva nefer prema sagovorniku.

Stoga, da ne bi bilo dileme, objavljujemo ceo Popovičev odgovor na pitanje: "Da li je Nikola Jokić revolucionar na centarskoj poziciji?".

"Kada mislim na revolucionare, setim se ljudi poput Če Gevare i Vladimira Iliča Lenjina. Ne pomislim na Jokića, tako da smatram da malo preterujete ovde. Ipak, on je sjajan igrač. On ovo neće shvatiti pogrešno... Dobar je momak, bili smo zajedno u Beogradu, ima sjajan smisao za humor... Ali je malo punačak", rekao je "Pop".

Foto: MN Press

"On ne 'iskače' iz teretane, ne trči tako brzo, ali možda je jedan od najpametnijih igrača u ligi. Ima veštinu i zna kako da je koristi. I zaista uživa na terenu. Očigledno je veoma važan za njih (Denver)", dodao je tvorac moćnog San Antonija.

Podsetite se šta je o Jokiću rekao Čarls Barkli, koji ga smatra jednim od kandidata za MVP priznanje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.