Izvor: Blic, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Za mesec dana vratiću navijače

Popović: Za mesec dana vratiću navijače

- Bez podrške navijača Partizan ne vredi i samo zajedno smo jaki - izjavio je na jučerašnjoj prozivci crno-belih predsednik kluba Nenad Popović. On je fudbalerima obećao da će učiniti sve da se pristalice koje bojkotuju utakmice tima iz Humske vrate na stadion.

- Potrebno je da se navijači vrate i ja vam to obećavam. To će mi u narednih mesec dana biti prvi zadatak. Pomoći ću koliko god mogu, učiniću sve da im >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se poboljšaju uslovi. Razumni i pametni ljudi prevaziđu sve nesuglasice - dodao je Popović.

U svom upoznavanju sa fudbalerima, prvi čovek crno-belih je najavio da će Humskom od sada duvati neki novi vetrovi.

- U klubu više neće biti nikakvih podela. Svi mi, uprava, menadžeri, stručni štab i igrači smo jedno i ko bude remetio to jedinstvo biće odstranjen iz Partizana. U proteklom periodu smo imali trenera koji se meša u politiku, igrače koji su izjavljivali u novinama da li je trener dobar. Toga više neće biti. Igrači imaju dobre uslove, dobre plate, a imaće i dobre premije - izjavio je predsednik crno-belih.

Igračima se juče predstavio i novi trener Miroslav Đukić.

- Verujem u ovaj tim. To je dobar spoj mladosti i iskustva, a ja će se truditi da od Partizana napravim ekipu koja će igrati moderan, agresivan i lep fudbal - rekao je novi trener crno-belih Miroslav Đukić, nakon čega je fudbalere izveo na teren Sportskog centra 'Teleoptik'.

Interesantno je da je ovog puta izostalo javno obraćanje fudbalerima direktora Nenada Bjekovića koji je fudbalere pozdravio pre prvog ovogodišnjeg treninga.

- Treba malo promena, ne treba sve raditi po šablonu. Ja sam sa igračima u kontaktu svaki dan, možda i više nego što treba - prokomentarisao je Bjeković jučerašnje okupljanje tima.

Direktor crno-belih prokomentarisao je i imenovanje Đukića za trenera Partizana.

- Ja sam Đukića hteo da dovedem na trenersko mesto još pre tri godine, kada je Mateus otišao, ali on je tada još igrao za Valensiju. Bilo je priča da smo mi u Partizanu bili protiv njegovog postavljanja na mesto selektora mlade reprezentacije. Ja sam rekao Terziću da je bolje da dovede Vladimira Vermezovića na to mesto, jer dobro poznaje mlade igrače koji igraju u našoj ligi, a da Đukić treba da bude selektor A reprezentacije. On je trener koji ima veliku perspektivu i verujem da će postati stručnjak evropskog ranga - smatra direktor crno-belih.

Najčudniji osećaj na jučerašnjem treningu imao je golman Ivica Kralj.

- Ovo mi je prvi put u karijeri da mi treneri budu nekadašnji saigrači. Đukića dobro poznajem još iz reprezentacije, a sa Sašom Stanojevićem sam dugo godina, još od mlađih selekcija igrao u Partizanu. Sa obojicom sam dobar drugar, ali mi smo profesionalci i, kada je posao u pitanju, drugarstvo ćemo ostaviti na stranu - rekao je Kralj.

Crno-beli će nastaviti sa treninzima u Beogradu sve do 28. januara, kada butuju u Dubai. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima Partizan bi trebalo da odigra tri kontrolne utakmice, a povratak je planiran za 10. februar.

A. Anđelić

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.