Popovič: Veoma sam ljut

Izvor: MVP.rs, 16.Maj.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovič: Veoma sam ljut

Trener Spursa je pričao o potezu Zaze Pačulije.

Prethodne noći San Antonio Spursi su poraženi od Golden Stejt Voriorsa sa 113:111 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, a prelomni momenat na utakmici se dogodio sredinom treće četvrtine, kada je Zaza Pačulia na, čini se, nesportski način faulirao Kavaija Lenarda i povredio ga. Lenard će zbog povrede skočnog zgloba propustiti drugu utakmicu u seriji sa Voriorsima, a nakon prespavane noći novinari >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su imali priliku da razgovaraju sa trenerom Spursa, Gregom Popovičem. Zanimalo ih je koliko će odsustvo njihovog najboljeg igrača uticati na ekipu u nastavku serije.

"Kakvo je to pitanje? Koliko bi Voriorsima teže bilo da im ne igra Kari? Način na koji je Pačulia faulirao Lenarda nije prikladan. Opasan je, nesportski je i to se ne radi. A, ovaj pojedinac već ima istoriju takvih faulova. Pogledajte utakmice dok je igrao u Dalasu, kada je laktom udario Petija Milsa, kada je "zaključao" ruku Lenardu i umalo mu je slomio. Pitajte Dejvida Vesta, njegovog sadašnjeg saigrača, kako su se stvari odvijale u Dalasu i šta je to Pačulia tada uradio. Onda se zapitajte da li se te stvari u njegovom slučaju dešavaju slučajno. Zbog njega smo izgubili Kavaija. I onda vas zanima kako se osećam. Zanima vas koliko to utiče na naše šanse. Igramo sa verovatno najboljom ekipom u Ligi. Ali, imali smo dobru sezonu, igramo sve bolje i bolje, vodimo 23 poena razlike i onda se Kavai povredi na taj način. I onda vas zanima kako se osećamo", ljutito je govorio Popovič.

Novinare je zanimalo mišljenje stručnjaka Spursa o eventualnoj kazni za centra Voriorsa, ako NBA liga ustanovi da je Pačulia napravio nameran faul.

"Ne zanima me šta će Liga da uradi. Ja sam izneo svoje mišljenje, ostalo me ne zanima. Jedino što znam jeste da Kavai neće igrati protiv Voriorsa u narednoj utakmici. Znate šta? Da je Lenard odigrao utakmicu do kraja i da su nas pobedili otišao bih kući, popio čašu vina, legao da spavam, ustao sledećeg jutra i nastavio da pripremam svoju ekipu. Ali, ovo što se desilo je sra**. On ima istoriju takvih poteza i ovo mu nije prvi put. Ja znam šta sam video i znam šta se desilo. Iz tog razloga sam veoma, veoma ljut", završio je Popovič.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.