Ponuda od koje boli glava: Tajlanđanin daje milijardu evra za Milan!

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponuda od koje boli glava: Tajlanđanin daje milijardu evra za Milan!

Slavni Milan u poslednjih nekoliko sezona ne može da se prepozna. Klub koji je harao Italijom i Evropom bori se za plasman u sredini tabele, a o izlasku u neko evropsko takmičenje može samo da sanja.

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni poslednjih godina je pod lupom sudskih organa u Italiji i od tada su njegova ulaganja u klub prilično skromna. Roso-neri su svojevremeno bili magnet za najbolje svetske fudbalere, a sada ne mogu da se pohvale da neki od najboljih igrača sveta igra u njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sastavu.

Zato i ne čudi to što investitori iz Azije, tačnije iz Tajlanda, žele da otkupe većinski udeo u Milanu i vrate klub na puteve stare slave. Iako su čelnici roso-nera u ponedeljak demantovali da je bilo kakva ponuda za kupovinu kluba stigla, Bi Tečaubol, tajlandski investitor, izjavio je za italijanske medije kako je ponudio milijardu evra za većinski paket akcija u milanskom klubu. Sada je ostali predsedniku Berluskoniju i njegovim saradnicima da ocene da li je ta ponuda prihvatljiva.

Ukoliko dođe do prodaje, Milan će biti drugi italijanski tim koji je prešao u ruke investitora iz Azije, pošto je Indonežanin Erik Tohir postao vlasnik gradskog rivala Intera.

(Foto: AP Photo/Antonio Calanni, file)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.