Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020, 18:33

Ponovno ujedinjenje Alana i Anćelotija: Everton do kraja nedelje plaća Napoliju 30.000.000 evra

Brazilac je dao reč Karletu, Napoli smanjio apetite

Do kraja nedelje Alan će postati igrač Evertona u transferu vrednom 30.000.000 evra koji uključuje i bonuse, tvrdi nekolicina medija u Italiji među kojima su Korijere delo Sport i Il Matino.

Kako stvari stoje, Brazilac je rešen da odbije ostale zainteresovane klubove, među kojima su Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, kako bi se u narednih 48 sati obavezao na saradnju sa Karlom Anćelotijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čovekom koji mu je bio trener u sezoni 2018/19 i kojem je, navodno, dao reč da će mu naredna stanica biti Gudison.

Kako je Napoli smanjio apetite sa 40.000.000 na 35.000.000 evra, u klubu iz Liverpula veruju da će za zaključivanje posla biti dovoljno 30.000.000. evra i nekoliko dodataka u ugovoru 29-godišnjeg veziste koji bi klubu sa juga Italije u narednom periodu doneli ostatak traženog novca.

Ako se transfer obistioni, šta će Karleto dobiti sa Alanom? Za početak čoveka upoznatog s njegovim idejama, sposobnog da se nametne kao lider u svlačionici i koji lako može da odgovori zahtevima formacije 4-4-2. Odlazak Idrise Geja u Pari Sen Žermen ostavio je veliku prazninu u veznom redu Evertona, imajući u vidu doprinos Senegalca po pitanju startova, osvojenih i presečenih lopti. Karamele su pokušale da zakrpe rupu Fabijanom Delfom koji nije imao sjajnu debitantsku sezonu na Gudisonu. Komparativna analiza Engleza i Brazilca i te kako favorizuje Alana koji ne samo da je uspešniji u pogledu startova, već prosečno beleži više ključnih pasova po meču, odnosno ima veći procenat tačnih dodavanja.

Momak iz Rio de Žaneira je prethodne sezone na Apeninima beležio 2,2 starta po utakmici, najviše u redovima Napolitanaca i po svim igračkim karakteristikama idealan je za Anćelotijev tandem centralnih veznih. Klub podno Vezuva je pre nekoliko godina odbio ponudu Pari sen Žermena za Alana od 50.000.000 evra, a od trenutka kada je Napoli stao na put njegovom prelasku u Pariz, veza između igrača i kluba nikada nije potpuno rekonstruisana.

Sada je Karlo Anćeloti taj koji pokušava da udahne novi fudbalski elan nekadašnjem vezisti i ponudi mu priliku da se oproba na velikoj pozornici Premijer lige. Igraču na pragu 30-ih je ovo poslednja šansa za ozbiljan transfer.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.