Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 23:50

Poniženje u derbiju Večnog grada: Lacio pregazio Romu (VIDEO)

Ubedljivo slavlje Nebeskoplavih - 3:0

Odavno jedan tim u Derbiju dela Kapitale nije ovako surovo pregazio najvećeg rivala kao što je to večeras učinio Lacio. Žestokim pritiskom na vezni red i poslednju liniju Vučice sastav Simonea Inzagija potpuno je onesposobio svaki pokušaj sastava Paula Fonseke da se uključi u igru, a sa druge strane je surovo kažnjavao svaku grešku protivnika. Na kraju 3:0, a moglo je da bude još ubedljivije.

Inzagi je u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobio taktičku bitku sa silno hvaljenim Fonsekom. Strateg Nebeskoplavih je spoznao sve nedeostatke u igri protivnika i potpuno ih iskoristio. Roma je nakon serije dobrih rezultata ove sezone ušla u derbi kao blagi favorit, a na terenu je delova kao potpuni autsajder. Lacio je dominirao u svim segmentima igre, bio je nadahnutiji, agresivniji i odllučniji, pa je golovima Ćira Imobilea i dvostrukog stelca Luisa Alberta naneo težak udarac ljutom rivalu.

Vrlo dobar meč odigrao je i Sergej Milinkovć Savić, koji je to mogao da nagradi i golom u 59. minutu, ali je njegov snažan udarac uspeo da odbrani, večeras odlični, Pau Lopez. Španski čuvar mreže je učinio sve što je bilo do njega, imao je nekoliko dobrih intervencija, ali je i pored toga čak tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Vučica je od starta meča pokušala da se nametne kao tim koji će dikrirati tempo, ali je formalne goste u 14. minutu potpuno isekla kardinalna greška očajnog Ibanjeza, koju je surovo kaznio najbolji italijanski napadač Ćiro Imobile, posle dodavanja Lacari. Desni bočni igrač Lacija, Manuel Lacari bio je heroj iz senke Simonea Inzagija, pošto je posle prvog, bio asistent i kod drugog gola svog tima u 23. minutu. Tada je ponovo loše reagovao tragični Ibanjez, koji je prethodno srušio Lacarija, ovaj je potom ustao i ostavio loptu na tacni Luisu Albertu.

Španski vezista je bio osporavan ove sezone zbog loše forme, ali je večeras njegova igra doživela potpunu transformaciju. Svoj drugi pogodak na meču postigao je u 67. minutu posle dodavanja Akpe Akproa.

Fonseka je nakon potpuno izgubljene bitke na sredini terena u provom poluvremenu, pokušao da promeni situaciju na terenu uvođenjem Pedra umesto Veretua, ali je tada njegov tim još više izgubio na čvrstini. Ništa nije doneo ni ulazak Kristantea umesto Viljra, kao ni kasniji ulasci Majorala i Peresa.

Sa druge strane Inzagi je uvođenjem Eskalantea, Akproa, a potom i Patrika, Koree i Huda lagano održavao svežinu u svojim redovima i rutinski privodio utakmicu kraju.

Roma je uspela da pripreti u 85. minutu, kada je zicer imao Edin Džeko, ali je tada sjajno odbranio iskusni Pepe Reina. Napadač iz Bosne i Hercegovine ove sezone igra ispod svih očekivanja, sve češće je na meti kritika javnosti, a tako će biti i nakon večerašnjeg meča, baš kao i svi igrači Rome i trener Fonseka.

Slavlje Nebeskoplavih je ozbiljno zakuvalo situaciju u boirbi za plasman u Ligu šampiona, pošto je u ovom trenutku razlika između trećeplasirane Rome i sedmoplasiranog Lacija svega dva boda. Između su još Juventus, Atalanta i Napoli.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Roma 3:0 (2:0)

/Imobile 14, Alberto 23, 67/

Subota

15.00: (2,60) Bolonja (3,20) Verona (2,80)

18.00: (2,15) Torino (3,40) Specija (3,40)

20.45: (2,75) Sampdorija (3,20) Udineze (2,65)

Nedelja

12.30: (1,60) Napoli (3,90) Fjorentina (5,80)

15.00: (2,70) Krotone (3,25) Benevento (2,65)

15.00: (1,75) Sasuolo (3,60) Parma (4,90)

18.00: (1,30) Atalanta (5,70) Đenova (9,00)

20.45: (2,60) Inter (3,30) Juventus (2,70)

Ponedeljak

20.45: (6,00) Kaljari (4,20) Milan (1,55)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.