Poluvreme: Teodosić diktira igru naše reprezentacije, Srbija - Rusija 39:31

Izvor: Blic, 16.Avg.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Teodosić diktira igru naše reprezentacije, Srbija - Rusija 39:31

Naša košarkaška reprezentacija večeras igra finale „Ačibadem Trofeja Beograda” protiv Rusije, a dešavanja sa tog susreta možete uživo pratiti uz „Blicsport”. Rezultat na poluvremenu iznosi 39:31 (27:12, 12:19) u korist srpskog nacionalnog tima.

Srbija je do ovog meča stigla ubedljivom pobedom nad Kinom dan ranije sa 95:55, posle čega je selektor Aleksandar Đorđević pohvalio svoje izabranike zbog odnosa prema igri.

U drugom polufinalnom meču Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je savladala Venecuelu sa 66:55.

Finalnom susretu prisustovao je i trener Partizana Duško Vujošević, koji je bio jedan od oko 6.000 gledalaca u Beogradskoj Areni. Oni su dali ovacije ruskim košarkašima kada su izašli na teren da se zagrevaju.

Selektor Đorđević je odlučio da ovaj meč odigra bez Nikole Milutinova, Dragana Milosavljević i Stefana Pota, koji nisu bili u protokolu.

Druga četvrtina: Dve Srbije sa Teom i bez njega, Rusi smanjili zaostatak

Nije bilo koševa u drugoj četvrtini skoro čitav minut, sve dok Voroncevič nije pogodio sa poludistance preko Markovića. Na te poene odgovorio je Zoran Erceg sa linije slobodnih bacanja, ali u tim trenucima su se Rusi malo razigrali, pa je prvo Ponkrašov pogodio lepu dvojku, a zatim Pateev izblokirao Markovića. To je nateralo Đorđevića da prvi put na ovom meču pozove tajm-aut.

Usledilo je period slabije igre naše reprezentacije, u kom su Erceg i Kalinić prerano šutirali za tri i promašili, što je Rusija iskoristila da dodatno smanji zaostatak i priđe na 29:21.

Bio je to znak za Đorđevića da na teren pošalje Nedovića, Kuzmića i Teodosića, a upravo su njih trojica prekinuli seriju Rusije. Prvo je Teodosić poenitao iz driblinga sa poludistance, a zatim je u sledećem napadu Nedović oduzeo loptu i proigrao Kuzmića, koji je fauliran. Sa linije za slobodno bacanje bio je polovičan, pa je prednost Srbije iznosila 32:21.

Zonska odbrana Rusije doprinela je našem rivalu da smanji zaostatak, što je najviše bilo zasluga Fridzona, prvog dvocifrenog igrača u redovima našeg rivala. Na tri minuta do kraja druge četvrtine on je pogodio 12 poena, dok je u Srbiji u tom trenutku najefikasniji bio Teodosić sa 10 koševa.

Nije trebalo dugo plejmejkeru moskovskog CSKA da poveća tu brojku, pošto je posle tajm-auta Đorđevića i faula Zubkova postigao jedno od dva slobodna bacanja. Odmah zatim je Nedović presekao napad Rusa i efektno zakucao, za ovacije publike u Areni. Dobru odbranu odigrao je i Teodosić, koji je naterao Kvostova da pošalje neprecizan pas u aut, što je novim poenima krunisao Nedović. Do kraja poluvremena Rusi su uspeli da postignu još jedan koš preko Ponkrašova, pa je Srbija na veliki odmor otišla sa prednošću 39:31.

Košarkaši Srbije igraju protiv Rusije u finalu "Trofeja Beograd". #srbija #kosarka #orlovi #russia #rusija #eurobasket2015

A photo posted by Blicsport (@blicsport) on Aug 16, 2015 at 12:25pm PDT

Prva četvrtina: Sporiji početak pa sjajna serija Srbije 22:3

Srbija je finale počela sa petorkom Marković, Bogdanović, Kalinić, Erceg, Raduljica, dok su startnih pet Rusije činili Patejev, Fridzon, Monja, Ponkrašov i Voroncević. Meč je otvorio košem Vitali Fridzon, kojeg je pritom faulitao Raduljica, pa je pogodio dodatno slobodno bacanje. Naš centar je potom dogovorio dobrom igrom pod košem i prvim poenima za Srbiju.

Nije hteo naše reprezentativce šut za tri, pošto su redom promašivali Bogdanović, Kalinić i Marković dva puta. Potom je Erceg promašio polaganje, ali ga je ispravio Marković, koji je tako prekinuo seriju promašaja za 4:9.

Oba slobodna bacanja pogodio je Raduljica, posle čega je mesto ustupio Kuzmiću, a nakon faula Desatnikova u napadu Kalinić je imao dva slobodna bacanja, međutim oba je promašio. Rusija je potom promašila, a Teodosić, koji je u međuvremenu ušao na parket umesto Markovića podigao je publiku na noge sjajnom asistencijom za Kalinića. Sjajnu seriju Srbije nastavio je Marko Simonović, prvom trojkom za naš tim na utakmici, za 13:9, pa je selektor Rusije Jevgenij Pašutin bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Selektor Đorđević je promenio čitavu petorku sredinom četvrtine, posle čega je Rusija zahvaljujući koševima Antonova prekinula seriju naših od 9:0. Kuzmić je potom bio sjajan u ofanzivi, a zatim i defanzivi, da bi nakon prekršaja Kurbanova Simonović pogodio dva slobodna bacanja za 17:11.

Obradovala je naše navijače sjajna blokada Nemanje Bjelice dva i po minuta pre kraja četvrtine, ali nisu naši uspeli da poentiraju iz kontre. Jesu međutim u sledećem napadu, kada se Teodosić sjajnim prodorom izborio za otvoren šut sa poludistance, a svoju mini seriju i sjajan nastup nastavio je kapiten sa dve vezane trojke u razmaku od dvadesetak sekundi. To je nateralo Pašutina da zatraži novi tajm-aut - 25:12.

Do kraja četvrtine viđena je još jedna odlična odbrana Bjelice, a potom i sjajna akcija Bogdanovića i Štimca u poslednjoj sekundi četvrtine, pa je košem centra Srbija na odmor otišla sa prednošću 27:12.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Kalinić zakucavanjem i trojkom podigao publiku na noge, Srbija - Rusija 49:38

Izvor: Blic, 16.Avg.2015

Naša košarkaška reprezentacija večeras igra finale „Ačibadem Trofeja Beograda” protiv Rusije, a dešavanja sa tog susreta možete uživo pratiti uz „Blicsport”. Rezultat je na poluvremenu iznosio 39:31 (27:12, 12:19) u korist srpskog nacionalnog tima...Srbija je do ovog meča stigla ubedljivom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.