Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 19:21

Poljaci odsekli krila Orlovima, odbojkaši četvrti u Evropi

Izabranici Slobodana Kovača nisu uspeli da dođu do bronze u meču sa domaćom selekcijom pred punim tribinama u Katovicama

Ne samo da su morali da siđu sa krova Evrope, nego su dan kasnije ostali i bez medalje. Odbojkaši Srbije su dobili još jednu lekciju od Poljaka – 3:0 (25:22, 25:19, 25:22), pa su prvi put od 2015. godine završili Evropsko prvenstvo bez mesta na pobedničkom postolju. Domaći odbojkaši su u Katovicama bili apsolutno dominantan tim, nisu dozvolili Orlovima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nijednog trenutka da se ponadaju da je moguće da im oduzmu odličje u njihovom domu.

Nervozno su Poljaci delovali u prvom setu, napravili su čak deset grešaka, ali su i pored toga uspeli da dođu do vođstva. Servisi su im često odlazili u aut (osam puta u prvom setu), pa su tako pomagali Orlovima da sve vreme održavaju egal rezultat. Bilo je tako sve do 17:17, a onda su domaći u zavšnici znali šta treba da urade da bi obezbedili prednost. Bili su mnogo uspešniji u napadu i u bloku, pa su im ti segmenti pomogli da dođu do 25. poena. Naši momci su se mučili sa realizacijom napada (37 odsto), često su igrači ispred sebe imali trojni blok. Poljaci su lepo čitali dizanja Jovovića, pa su uvek bili na pravoj strani mreže. Kada je Leon zaustavio na mreži Atanasijevića poveli su 19:17. U ovako izjednačenom prvom setu, ta prednost je bila dragocena. Kočanovski je upisao važan as i odlepio tim na 23:19. Bila je ta razlika dovoljna za domaće da u miru privedu set kraju – 25:22.

Velike probleme je i u nastavku Orlovima pravi blok Poljaka. Novakovski je dva puta za redom bio uspešan na mreži, potom je as odservirao Kočanovski i domaći su vodili 11:5. Nisu naši odbojkaši uspevali da ukrote dobre servise protivnika, samim tim je sve teže bilo da dođu do organizovanih napada... Selektor Slobodan Kovač je zamenio dizače, umesto Jovovića je ušao Todorović, ali se slika na terenu nije promenila. Poljaci su bili sve dalje od momaka u plavim dresovima, a sve bliži dobijanju drugog seta. Kada je Leon iz druge linije snažno napao, njegov tim je imao ogromnih – 20:10. Bili su u pravom raspoloženju, publika ih je nosila glasnom pesmom sa tribina. Nisu se mnogo pomučili da bi dogurali do kraja drugog seta – 25:16.

I u trećem periodu su već od starta demonstrirali zašto su svetski šampioni. Funkcionisali su odlično napad, blok, servis... Bili su konstantno u prednosti, a srpski odbojkaši su morali da ulažu mnogo više snage da bi stizali rezultat. Do izjednačenja su stigli preko Kovačevića – 16:16. Leon je odbio taj nalet naših igrača i brzo vratio Poljake na pristojnu udaljenost. Još jednom su evropski prvaci iz 2019. pokazali zube u završnici, Luburić je odličnim servisom doneo izjednačenje - 22:22, ali to je bilo to. Usledila je bomba sa servis linije Leona koja je donela domaćima prvu meč loptu. Odmah su je iskoristili i došli ponovo do bronze, kao i pre dve godine u Parizu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.