Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 17:53

Poljaci izabrali selektora za EURO - poverenje Souzi

Bivši trener Bordoa i Fiorentine ima novi angažman posle iznenadne smene Jiržija Brzečeka

Fudbalski savez Poljske iznenada je u ponedeljak smenio selektora Jiržija Brzečeka, bez zvaničnog obrazloženja, a ubrzo potom obelodanjeno je i ko će voditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu idućeg leta.

Poverenje je ukazano 50-godišnjem Portugalcu Paulu Souzi, bivšem treneru Bordoa, Fiorentine, Lestera, Bazela... pred kojim je zadatak da izbori jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od prva dva mesta u grupi sa Španijom, Švedskom i Slovačkom, kao i da odvede Poljake na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. kroz grupu u kojoj su još Engleska, Mađarska, Albanija, Andora i San Marino.

U svom prvom obraćanju javnosti, Souza je istakao da poljska reprezentacija ima potencijal.

"Siguran sam da ćemo, uz vaš entuzijazam, vašu podršku i poverenje, moći da se borimo za velike rezultate na Evropskom prvenstvu. Ovaj tim ima ogroman potencijal. Imamo kvalitetne igrače, pobedničkog mentaliteta i dobro organizovane. Uz podršku, možemo da budemo veoma jaki i učinimo Poljake ponosnima na svoj nacionalni tim", poručio je novinarima osvajač Lige šampiona u igračkim danima sa Juventusom i Borusijom Dortmund.

Kada je reč o otkazu njegovom prethodniku, koji je angažovan leta 2018, predsednik FS Poljske, Zbignjev Bonjek, istakao je da on preuzima odgovornost.

"Strašno mi je žao jer nije prijatno dati otkaz treneru, ali ja preuzimam odgovornost za to. Bila je to moja odluka", kratak je bio Bonjek.

Nezvanično, Brzečaku se zameralo na neubedljivom stilu igre nacionalnog tima. Nešto slično kao u slučaju Slavoljuba Muslina i našeg Saveza, kada je takođe došlo do smene selektora uprkos plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.