Policija ušla u Fudbalski savez Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ušla u Fudbalski savez Nemačke

Nemačka policija ušla je danas u prostorije Fudbalskog savez te zemlje (DFB) zbog sumnje da je utajen porez prilikom dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine, prenosi Rojters.

Dnevni list Bild navodi da su istražitelji upali i u kuće predsednika DFB Volfganga Niersbaha i bivšeg predsednika Tea Cvancigera.

"Tražimo materijal koji će podupreti sumnje za neplaćanje poreza", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istražitelj za Bild.

Sumnja se da je DFB uplatio 6,7 miliona evra Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) za kupovinu glasova i dobijanje Mundijala 2006. godine.

Istraga i protiv UBS banke zbog korupcije u FIFA

Švajcarska banka UBS pod istragom je zbog veza sa Međunarodnom fudbalskom federacijom (FIFA) čiji su čelnici osumnjičeni za korupciju, prenela je agencija AP.

Pre UBS banke, prošle nedelje je Kredit svis banka takođe priznala da se protiv nje vodi istraga u vezi velikog korupcionaškog skandala koji potresa FIFA.

"U UBS se istražuju računi FIFA, drugih fudbalskih asocijacija, organa i pojedinaca", saopštila je najveća švajcarska banka.

Kako je saopšteno, istraga se vodi protiv pojedinaca i organizacija, među kojima su i svi i koji su navedeni u optužnici američkih pravosudnih organa iz 20. maja ove godine, u vezi istrage korupcije u FIFA.

Po švajcarskim zakonima, banke su dužne da prijave sve sumnjive račune i finansijske transakcije

Švajcarske vlasti su u julu otkrile čak 81 slučaj transakcija koje "mirišu" na pranje novca za račun FIFA.

Javni tužilac Švajcarske Mihael Lauber u septembru je saopštio da je zaplenjen deo sredstava FIFA, kao i apartmani u švajcarskim Alpima.

Američke vlasti su u maju saopštile da vode istragu pod optužbom za korupciju "tešku" 150 miliona dolara protiv 14 visokih zvaničnika FIFA.

Krajem maja su u hotelu u Cirihu, samo dva dana pre izbora za predsednika FIFA, uhapšena sedmorica visokih zvaničnika te organizacije. Uprkos tome, Blater je dobio peti mandat na izborima ali je samo par dana kasnije, pod pritiskom korupcionaškog skandala najavio odlazak.

Blater je prošlog meseca suspendovan na 90 dana, zajedno sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Paltinijem, zbog sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka iz 2011. godine.

Platini je do suspenzije važio za favorita u trci za novog predsednika FIFA, na izborima koji će biti održani 26. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Achtung, achtung! Policija upala u nemački savez

Izvor: Mondo, 03.Nov.2015

Nemačka policija ušla je danas u prostorije Fudbalskog saveza te zemlje (DFB) zbog sumnje da je utajen porez prilikom dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine...Foto: AP Photo/dpa, Franziska Kraufmann..  Priče o nameštanju Mundijala 2006. u Nemačkoj sve su glasnije, a da nešto ima...

Nastavak na Mondo...

Njemačka policija ušla u DFM, traže dokaze kupovine SP 2006.

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2015

FRANKFURT - Njemačka policija ušla je danas u prostorije Fudbalskog savez te zemlje (DFB) zbog sumnje da je utajen porez prilikom dobijanja organizacije Svjetskog prvenstva 2006. godine, prenosi Rojters...Dnevni list "Bild" navodi da su istražioci upali i u kuće predsjednika DFB Volfganga Niersbaha...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.