Izvor: Blic, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila krvavi obračun

Policija sprečila krvavi obračun

Englezi su zapalili Zagreb. Preko 3.000 navijača stiglo je u glavni grad Hrvatske uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo, između domaće selekcije 'vatrenih' i Engleske.

Dolazak Ostrvljana je istovremeno označio i uzbunu za gradske vlasti, do sada neviđene policijske snage bile su raspoređene po celom Zagrebu, a u nekoliko navrata sprečeni su veći okršaji zaraćenih strana.

Nepoznati huligani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naoružani metalnim palicama, uspeli su da četvoricu engleskih navijača sačekaju ispred hotela, ali su oni posle svega ipak odbili lekarsku pomoć. Još nekoliko sitnijih incidenata je zabeleženo na ulicama Zagreba, a velika tuča sprečena je na Trgu Bana Jelačića (policija je privela 21 navijača).

Ni engleski mediji nisu štedeli domaćina, proglasivši Zagreb gradom mržnje, gde je na svakom koraku prisutan rasizam i razne druge opasnosti. Zbog ranijih incidenata koje su pravili hrvatski navijači, oglasila se i UEFA, koja je pripretila da bi u slučaju novih nevolja mogle uslediti oštre kazne, pa čak i eliminacija iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Interesantno je da su pre početka utakmice i vidovnjaci iz Engleske ponudili pomoć izabranicima selektora Meklarena, i to tvrdnjama da su se njihovom najboljem napadaču Vejnu Runiju poklopile tri planete - Merkur, Mars i Jupiter, tako da pobeda ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje.

V. Nestorović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.