Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 20:10

Pokorite se Knezu, poklonite se Greju - Mitrovićev Monako osvojio Evrokup!

Uniks izgubio i na svom parketu

Džaba Uniksu prednost domaćeg terena, džaba navijači, možda i bolji sastav na papiru od Monaka. Tim Zvezdana Mitrovića ima veće srce. Malo ko je mogao da očekuje da će Kneževi osvojiti Evrokup ove sezone, ali to se upravo dogodilo. Posle pobede na svom parketu, Monako je dobio Uniksa i u gostima i ispisao istoriju kluba - 86:83. Ukupno – 2:0.

I nema uopšte dileme ko je najzaslužniji za ovakav uspeh. Rob Grej pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je tokom cele sezone evroligaški nivo i uspeo je takvim partijama da poput vagona odveze Monako do stanice “Evroliga” i “Trofej Evrokupa”. Najveći uspeh Monaka u istoriji kluba! Posle prave drame.

Monako je držao prednost na tri minuta pre kraja i delovalo je da će da privede meč kraju, ali se probudio Džamar Smit i sa šest vezanih poena uneo čitavu pometnju u poslednjih minut i 38 sekundi utakmice. I u poslednji minut se ušlo s nerešenim ishodom.

Uniks je posle toga iskoristio napad, a fenomenalni Smit je pogodio sa distance za prednost od dva poena na 15 sekundi pre kraja. O´Brajan je na to pogodio ispod koša i to uz faul za 84:83.

Smit je kasnije promašio važnu trojku i tu je bio kraj. Najt je dao dva penala, a Uniks nije uspeo do koša jer je Smit promašio trojku. Moglo je psole toga da usledi veliko slavlje košarkaša Monaka.

Grej je završio meč sa 25 poena, O´Brajan je dodao 16, a Najt i Bost sa po 14. Kod Uniksa su najefikasniji bili Braun sa 16 i Tiodor sa 15 poena.

I jedni i drugi već od ranije drže kartu za Evroligu u džepu, u tom smislu nije bilo neizvesnosti, ali su oba tima ušla u finale da dođu do trofeja. Nije mala stvar osvojiti Evrokup i upisati se u istoriju.

Iako je u Kazanju bilo navijača što je retkost za ovu sezonu, izabranici Zvezdana Mitrovića se nisu uplašili. Grej je odlično gađao za tri poena, Kneževi su u tom segmentu bili bolji od domaćina i zato su vodili posle 20 minuta igre.

Generalno je ovo celim tokom utakmice bio vrlo tesan obračun, ni jedni ni drugi nisu uspevali da se odlepe rezultatski, a Uniks nije uspevao da dobije ono što je navikao tokom sezone pre svega od Smita, Holanda, pa i Kenana koji je u jednom momentu gađao 1/6 za tri poena.

Uprkos svemu, Uniks je uspeo da sa jednim poenom prednosti uđe u poslednju četvrtinu, a kako se rezultat kretao tokom celog toka meča, nije moglo drugačije ni da bude nego veoma neizvesno. Ipak je u finale u pitanju.

Na kraju i jedni i drugi idu u Evroligu, a Monaku pripada i trofej Evrokupa. Veliki uspeh za Zvezdana Mitrovića.

EVROKUP - FINALE (DRUGA UTAKMICA)

Uniks - Monako 83:86 /prvi meč 87:89/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.