Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 09:53

Poketino pre Raula, Zidanu se već pakuju koferi u Madridu

Kockice su se potpuno poklopile Argentincu, Francuz bi mogao da bude bivši već krajem sedeće nedelje

Španska javnost, a posebno ona madridska, danas su surovi prema Real Madridu i Zinedinu Zidanu. Ugledna Marka uveliko se bavi odgovornošću i potencijalnim naslednikom legendarnog Francuza, iako je sam Zidan nakon sinoćne blamaže protiv Šahtjora jasno i glasno poručion: "Neću podneti ostavku".

Ali Zidanu su vrlo brzo pobrojani svi grehovi ove sezone. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Smatra se direktno odgovornim što je ekipa doživela peti poraz na 16. zvaničnoj utakmici. Posebno su bolni oni od Ukrajinaca koji su primili 10 golova u dva meča od Borusije Menhengladbah, a u međuvremenu dva puta savladali Kraljevski klub. Madriđane ipak čuva neka srećna zvezda, pošto u slučaju pobede nad Borusijom u poslednjem kolu mogu do osmine finala, ali niko u ovom trenutku ne može da garantuje da će se to dogoditi.

Marka piše da je Zidan već dobio dve nedelje da pokuša da izvuče ekipu. Sat je počeo da otkucava pre meča sa Šahtjorom, pa mu je ostalo znatno manje vremena. Pred Realom su pakleno teški okršaji sa Seviljom, Menhengladbahom i Atletiko Madridom, koji će pokazati stvarne mogućnosti ekipe u ovoj sezoni i odrediti sudbinu Francuza. Zidan je zbog načina na koji igra Real već počeo da gubi poverenje i običnih navijača, što do sada nije bio slučaj, pa bi to u svakom slučaju moglo da olakša odluku čelnika o njegovoj smeni.

POKETINO IDEALAN PROFIL ZA REAL, RAUL NEKO KO POZNAJE KUĆU BOLJE OD SVIH

U Madridu ipak neće žuriti sa ovakvom odlukom, ali taj scenario uopšte nije isključen, pa se uveliko sprema podloga za Zidanovog eventualnog naslednika na klupi. U ovom trenutku dva imena figuriraju sa njegovog naslednika, od čega se jedno smatra sjajnim, a drugo ipak nešto neralnijim u ovom trenutku. Kao idealno rešenje se pominje Maurisio Poketino, koji je već u nekoliko navrata bio ozbiljan kandidat za klupu Reala, ali se kockice nisu poklopile. Raul Gonzales figurira kao budući trener Reala, ali deluje da klub ne želi da ga "potroši" u trenutnoj situaciji. Raul poznaje kuću bolje od bilo koga, veruju u njega kao trenera prvog tima u budćnosti, ali se čini da se u ovom trenutku na Santijago Bernabeuu ipak ne razmišlja o njegovovom preuranjemom bacanju u vatru.

Sa druge strane, Argentinac je sada slobodan i predstavlja pravi profil za klupu Reala. Poketino nikada krio želju da postane trener Madriđana, od 19. novembra prošle godine je bez kluba i maksimalno je spreman i motivisan da konačno preuzme kormilo Blankosa. Poketino je prvi put trebalo da preuzme Real još kada je trener bio Rafa Benitez, ali je tada njegov odlazak sprečio gazda Pevaca Danijel Levi, a potom je bio kandidat i kada se Zidan prvi put odlazio sa klupe Reala. Čini se da su sve kockice sada poklopljene.

Ali, Zidan je sa svoje strane već stavio do znanja svima da neće odustati, čime je jasno poručio da klub mora da bude taj koji će prvi preduzeti zvaničan korak. Zidan veruje da će biti sposoban da izvede gotovo potopljeni brod na pučinu, iako već stižu Sevilja, pa odmah Menhegladbah, pa Atletiko... I sve to u roku od sedam dana, koji će izvesno biti ključni za njegovu budućnost u klubu.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.